BIST 10.358
DOLAR 32,24
EURO 34,78
ALTIN 2.464,75
HABER /  GÜNCEL

Solaryuma girdi cilt kanseri oldu

28 yaşındaki 4 çocuk annesi Joahhe Cobb’s 5 gün solaryuma girdi. Cilt kanserinin en kötüsüne yakalandı.

Abone ol

İngiltere’de yaşayan Joanne Cobb’s, solaryumun insanı daha sağlıklı yaptığını düşündüğü için haftada 5 kez solaryuma girdi. Solariumania’ya tutulan genç anne kanserle burun buruna geldi. Koyu pigmantasyonla vasıflı habis tümör olan ve deri kanserinin saldırgan türü olan melanom ile mücadele eden genç kadın hastalığın kan yoluyla pelvis bölgesine yayılmasıyla ciddi ameliyatlar geçirdi.

Doktorlar Joanne’nin şimdi temiz olduğunu söylüyor, ancak hastalığın beş yıl içinde nüks etme riski var ve o zaman ölümcül olacak. Genç anne şimdi çok pişman ve “Borç zaman almış ve onu yaşıyormuşum gibi hissediyorum. Bütün zamanım ölürsem ne olacağını düşünmekle geçiyor. Çocuklarımın büyümesini göremeyebileceğim düyüncesi beni en fazla yıkan şey. Onların annesiz kalabileceğini düşününce kahroluyorum” diyor.

“KENDİME ÖFKEM VAR”

Genç kadın, 10 yaşındaki Jack’in, 3 yaşındaki Harry’nin ve 21 aylık ikizler Alfie ve Archie’nin annesi. “Keşke zamanı geri alabilseydim” diyen Joanne kendisine çok kızgın. ilk kez 15 yaşında solaryuma girmiş ve bağımlı olmuş. 21 ve 23 yaşları arasında haftada beş kez solaryuma giren Joanne, yaz tatilleri sırasında korunmadan saatlerce güneş altında yatmış.

DNA MAHVOLUYOR

Nisan ayında kanser teşhisi konulan Joanne’nin lenflerine yayılan nodüller ameliyatla alınmış. Doktorlar kanserin nüksetmesi halinde yapabilecekleri bir şeyin kalmayacağını söylüyor. İngiltere’deki Kanser Araştırmaları kurumundan Caroline Cerny, “Solaryuma her girdiğinizde cildinizin DNA’sına zarar veriyorsunuz ” diyor. uyarıyor.