BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,78
ALTIN 2.442,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı açılımla vurdu

Güneydoğu gezisinin ilk ayağı Gaziantep'te konuşan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'dan oy istedi açılım politikasını eleştirdi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Güneydoğu gezisinin ilk duağı Gaziantep'te hükümüte yüklendi, terör saldırılarının asıl nedeninin açılım olduğunu iddia etti. Kılıçdaroğlu, ''(Açılım açılım) diye yola çıktılar, toplumu böldüler, duvara tosladılar. 'Açılım açılım' dediler ülkeyi bölme noktasına getirdiler'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Gaziantep İstasyon Meydanında düzenledikleri mitingde vatandaşlara seslendi. Gaziantep'in Kurtuluş Savaşı'nda destan yazan bir kent olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, ''Bu destanı yeniden yazmaya hazır mısınız? Önümüzde seçim var, seçim sandığı önümüze gelecek. O seçim sandığında işsizliği yok etmek, yolsuzluğu, haksızlıkları yok etmek için hazır mıyız? Evet bunu yapacağız, mücadelemizi hep beraber sürdüreceğiz. Hep beraber halkın iktidarını kuracağız'' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''analar ağlamasın'' dediğini anımsatan Kılıçdaroğlu, ''Bugün Babalar Günü 'analar ağlamasın' deniliyor. Öyle bir noktaya gelindi ki sadece analar değil, babalar da ağlıyor'' dedi.

''DURMAK YOK YOLMAYA DEVAM''

Şehitlerin, Türk milletinin onuru olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü.

''Gaziantep'in adında da şehitlik, gazilik payesi vardır. Elbette şehitler ölmez, vatan bölünmez ama bir şey var. 'Açılım açılım' diye yola çıktılar, toplumu böldüler, duvara tosladılar. 'Açılım açılım' dediler ülkeyi bölme noktasına getirdiler. CHP olarak halkın iktidarında toplumu kaynaştırmaya, herkese iş, aş bulmaya söz verdik, böyle yola çıktık.

Bunların bir lafı var 'durmak yok yola devam' diye. Ben de 'durmak yok yolmaya devam' diyorum. Bu milleti yoldular, ceplerini yoldular. Bizim anlayışımız şudur; önce halk kazanacak, önce halk zenginleşecek.''

Kılıçdaroğlu, miting alanına gelirken, durduğu bir kahvede sohbet ettiği bir babanın oğlunu askere gönderdiğini ancak korku içinde olduğunu söylediğini ifade ederek, ''Bu memlekette babalar, anneler çocuğunu, askere gönderiyorsa ve gözü arkada kalıyorsa bakın orada Recep Bey'in ve yandaşlarının uslanmaz, bilinmez politikaları vardır'' diye konuştu.

''ADİL PAYLAŞIMI, MUTLAKA SAĞLAMALIYIZ''

Vatandaş alın terinin karşılığını alamıyorsa o ülkede bir sorun olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Dünyanın en pahalı mazotu çiftçiye verilsin, en pahalı gübresi çiftçiye verilsin. Çiftçi milleti çalışır alın teri döker, alın terinin hakkını alamaz; bu böyle mi? Onun için mücadelemizi çiftçi için köylü için yapacağız, halkın her kesimine refahı ve huzuru getireceğiz. Sosyal devleti yeniden kuracağız, Tayyip Bey'e de 'güle güle' diyeceğiz'' dedi.

CHP olarak kendilerine bir görev düştüğünü, bunun da ''adil paylaşım'' olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Bu adil paylaşımI, mutlaka mutlaka sağlamalıyız. Adil paylaşım, kimin zamanında olur? Halkın iktidarında olur. Halkına hesap vermeyi bilen ve bunu namusu kabul eden iktidar döneminde olur.

Bakın Gaziantep, Güneydoğu'nun incisidir. Gaziantep'li çalışmayı, üretmeyi sever, komşusu aç yatıyorsa rahat etmez, gözüne uyku girmez. Peki Gaziantep'in organize sanayi bölgesinden niçin çekiç sesleri gelmiyor? Öyle bir ekonomi politikası uyguladılar ki önce esnafı, çiftçiyi, emekliyi bitirdiler, sanayiciyi bitirdiler ve işsizlik çıktı. Eğer Türkiye'yi tüketen değil de üreten Türkiye yaparsan Türkiye kazanır. Alın teri dökeceksiniz, istihdam yaratacaksınız ve dünyaya meydan okuyacaksınız, Türkiye o zaman kazanır.''

Kılıçdaroğlu, CHP'nin iktidarında dokunulmazlıkların da kaldırılacağını söyledi.

''SİYASET ETNİK KİMLİKLE UĞRAŞMAZ''

Miting alanındaki vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, ''Aramızdan her türden insanımız var, siyaset insanların etnik kimlikleriyle inançlarıyla uğraşmaz, biz insanların etnik kimliğine, insanların inançlarına saygı duyarız'' dedi.

CHP'nin felsefesini, ''İnsan inançlarıyla etnik kişiliğiyle düşünceleriyle Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır ve başımızın üstünde yeri vardır'' şeklinde tanımlayan ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Madem ki siyasetin konusu, inanç değil, Allah ile kul arasına kimse giremez, siyasetin konusu etnik kimlik değil, anne babamızı seçme hakkımız yok o zaman siyasete bunlar niye sokulur. Vatandaşla siyaset arasında ayrım olsun diye sokulur. Vatandaşın dini duygularını sömürürler'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, siyasetin konusunun; ''vatandaş işsizse ona iş bulmak, onun etnik kimliğine inançlarına bakmamak, yoksulsa yoksulluğunu gidermek, Türkiye'yi terörden arındırmak, herkese iş, aş bulmak'' olduğunu ifade etti.

KILIÇDAROĞLU YİNE ÇOK SERT KONUŞTU
ERDOĞAN'I YOLSUZLUKLA VURDU!

[PAGE]

''HARAMİLERİN İKTİDARINDAN HESAP SORMAZSAK BİZE NAMERT DESİNLER''

''Önümüzdeki seçimlerde Recep Bey'in ezberini bozacağız. Haramilerin iktidarından hesap soracağız'' diyen Kılıçdaroğlu, CHP'nin ''halka hesap vermeyi ilke edinen bir siyaset'' kuracağını söyledi.

Vatandaşa hesap vermeyi onurlu bir davranış olarak gördüklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Gaziantep'in meydanından çıkan ses Ankara'ya ulaştı. Recep Bey'in ezberi bozuldu, kimyası da bozulacak'' diye konuştu.

CHP seçmeninin bulunduğu her ortamda partisi için çalışmasını isteyen Kılıçdaroğlu, herkesin inancına saygı göstererek, halkın iktidarını kuracaklarını ifade etti.

''Haramilerin iktidarından hesap sormazsak bize namert desinler'' diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Bu memlekette soygunun, yalanın, talanın biteceği, temiz siyasetin başlayacağı bir sayfayı halkla beraber açacağız ve halkla iktidara koşacağız. Bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçe yaşayacağız. Bu coğrafyada her şeyimiz var, toprağımız, güneşimiz, yağmurumuz, insanımız var, her düzeyde okumuş yazmışımız var, üniversitelerimiz var. Peki ama niçin işsizlik, yoksulluk, açlık var? Çünkü helvayı yapacak yiğit adam yok, helvayı yapacak adamı seçmeye hazır mısınız? Helvayı yapacak adamın halkın cebinde gözü olmaması lazım. Helvayı yapacak adam önce halka gidecek, sana iş ve aş diyecek. Kendisi gerekirse aç yatacak, komşusu tok yatacak.''

Kılıçdaroğlu, İşsizliğin ve yoksulluğun acısını en çok kadınların çektiğini belirterek, aile sigortası kuracaklarını, yoksul kadınlara maaş bağlayacaklarını söyledi.

Yoksul insanları, makarna, bulgur, ekmek kuyruğuna sokmayacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Çünkü bizim inancımıza, felsefemize, onurumuza göre sağ elin verdiğini sol el asla görmeyecek. Kadınlarımız meraklanmasınlar, halkın iktidarında kadınlar onurlu, yürekli olacak, kadınlar evin direği olmaya devam edecekler'' dedi.

Kılıçdaroğlu, gençlerin Türkiye'nin kalkınması için önemli olduğuna değinerek, gençlere ve gençliğe sahip çıkmanın öncelikli görevleri olduğunu belirtti.

''RECEP BEY DE GELSİN CHP'YE OY VERSİN''

Vatandaşlara ''yatağa tek bir çocuk aç girmeyecek'' diye söz veren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

''Eğer bir tek çocuk yatağa aç girerse bu kardeşiniz o gece sabaha kadar uyumayacak. Bu kardeşiniz size söz veriyor, aile sigortasını getireceğiz, kadını muhtaç etmeyeceğiz, erkeğin onurunu kırmayacağız. Bu ülkede herkese aş, herkese iş bulmak bizim görevimiz olacaktır.

Recep Bey, 'yoksulluğu, işsizliği kaldıracağız diyorsun, peki bunu nasıl yapacaksın diyor.' 8 yıldır bu ülkeyi yönetiyorsun, ülkeyi kan çanağına döndürdün, milleti perişan ettin. Hala reçete arıyorsan, senin Başbakan koltuğunda ne işin var? Recep Bey diyorsa ki 'efendim bunun formülü nedir?' Formülü çok basit önümüzde sandık var. Recep Bey de gelsin CHP'ye oy versin.''

GAZİANTEP'TEN NOTLAR

Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'e Genel Sekreter Önder Sav, Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay ve aralarında Gürsel Tekin'in de bulunduğu parti yöneticileri ve milletvekilleriyle beraber geldi.

Kılıçdaroğlu, Gaziantep havalimanından çıkışında parti otobüsüne binerken kalabalık nedeniyle güçlük yaşadı. Kent merkezine gelirken yol güzergahında vatandaşları selamlayan Kılıçdaroğlu, kendisi için getirilen üç kurbanı bağışladı.

Şehre girerken Selimevler mevkisinde TOKİ mağduru olduklarını söyleyen bir grup, Kılıçdaroğlu'nun otobüsünün önünü kesti. Çevik kuvvet polisleri grubu, parti otobüsünden uzaklaştırmaya çalışırken Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan bir sözcü seçerek ellerindeki dilekçeleri kendisine vermelerini istedi.

Sözcüden topluluğun şikayetlerini dinleyen Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin soru önergesi vereceklerini ve konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, miting meydanına giderken otobüsten inerek vatandaşlarla sohbet etti. Bir çay ocağında oturan, Kılıçdaroğlu, burada oğlunun askere gittiğini ancak, şehitler nedeniyle endişe içinde olduğunu anlatan bir babayı dinledi.

Babaya, ''dirayetli, güçlü, iradeli ve kararlı olmamız lazım, bunlar olursa Türkiye, bütün sorunlarını aşar'' diyen Kılıçdaroğlu, ''Başbakan taşeronlar var diyor, sen taşeronu söyle, üstüne git, biz sana destek vermeye hazırız. 'Açılım açılım' dediler ne hale geldiğimizi gördüğünüz, iyi güzel destek verelim de neye destek verelim. 'Analar ağlamasın' diyorlar, bugün Babalar Günü babaları da ağlattılar'' diye konuştu.

Daha sonra miting meydanına gelen Kılıçdaroğlu, konuşmasının bir bölümünü boynunda Gaziantepspor atkısıyla yaptı.