BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,58
ALTIN 2.492,38
HABER /  GÜNCEL

Pınarcık'ta 23 yıllık acı hala bitmedi

Mardin'in Ömerli ilçesinde PKK'nın 23 yıl önce katlettiği 16'sı çocuk 30 vatandaşa anma töreni düzenlendi.

Abone ol

Mardin'in Ömerli ilçesine bağlı Pınarcık köyünde 23 yıl önce PKK terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen saldırıda 16'sı çocuk 30 masum vatandaş için anma töreni düzenlendi.

Ömerli ilçesine bağlı Pınarcık köyü meydanında gerçekleşen törene Ömerli Kaymakamı Üzeyir Yılmaz, Belediye Başkanı Yılmaz Altındağ, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Engin Hatipoğlu, İlçe Müftüsü Abdurrahim Dilek ile birlikte çevre köylerden gelen bin 500 vatandaş katıldı. Katliamdan yaralı olarak kurtulan Pınarcık Muhtarı Bedirhan Öztep, katliamda ailesinden 29 kişiyi teröre kurban verdiğini söyledi. Terör örgütü ve destekçilerine seslenen muhtar Öztep, "Artık bu örgüte destek vermeyi bırakın. Eğer onlar bu ülkede yaşamayı kabullenmiyorsa canları cehenneme. Bu yardakçılar unutmasınlar ki, teröre yardım edenler unutmasınlar ki şimdi dağlarda terörle yapılan operasyonlar bir gün kendilerine dönebilir. O zaman pişmanlık da onlara fayda etmez" şeklinde konuştu.

Törende konuşan Ömerli İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Engin Talipoğlu, "Huzurun temini için bir 20 yıl ve bir 40 bin can daha kaybetmeye tahammülümüz yoktur" dedi.

Daha sonra alanda toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile PKK terör örgütü tarafından katledilen 30 vatandaşın mezarına karanfil bırakarak terör örgütüne lanet yağdırdı. 30 şehidin mezarı başında toplanan halk Ömerli Müftüsü Abdurrahim Dilek'in okuduğu dualara eşlik etti.