BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.439,59
HABER /  POLİTİKA

Yıldırım'dan çok sert FETÖ mesajı!

15 Temmuz gecesi yaşanan hain kalkışma sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla başlayan demokrasi mitingi Beştepe'de düzenlenen son nöbetle sona erdi. Yıldırım, Beştepe'de ABD'ye seslendi, "FETÖ gelecek hesap verecek" diye konuştu.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ lideri terörist başı Fethullah Gülen'in Türkiye'ye getirileceğini ve yargılanacağını söyledi. 15 Temmuz'un hesabı sorulmazsa geride kalan yetimlere hesap veremeyeceklerini ifade eden Yıldırım, kamuda FETÖ'cülerin tek tek ortaya çıkarılacağını ve temizleneceğini söyledi.

Binali Yıldırım, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen son demokrasi nöbetinde konuştu. FETÖ'nün lideri terörist başı Fethullah Gülen'in Türkiye'ye getirileceğini ve hukuk önünde

yargılanacağını söyleyen Yıldırım, kamunun bu mikroplardan tamamen temizleneceğini açıkladı. İşte Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

"Yurdun her köşesinde, istiklal için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize acil şifalar, bereketli ömürler diliyorum. Hepinizden Allah razı olsun. Burada son nöbetinizi gerçekleştiriyorsunuz. Cumhurbaşkanım, 15 Temmuz gecesi bu millete yaptığınız rehberlik için sizlere şükranlarımızı sunuyoruz. Bu aziz millet Türkiye'yi, Türkiye'nin geleceğini ay yıldızlı bayrağı namertlere çiğnetmedi, çiğnetmeyecek.

"TÜRKİYE UÇURUMUN KENARINDAN DÖNDÜ"

15 Temmuz gecesi çok çetin imtihandan geçtik. Millet sayesinde Türkiye, uçurumun kenarından döndü. Milli iradeye yönelik bu ihaneti millet sahiplenerek başarısızlığa uğrattı. Hain kalkışmaya bu milletin cevabı, tam burada Beştepe'de sizler verdiniz. Kızılay'da kahraman Kazan'da Gölbaşı'nda sokak sokak FETÖ'cü katillere dersini verdiniz. Şehitler verdik, gazilerimiz var. O gece bütün dünyaya, millet nasıl olunurmuş, milli iradeye nasıl sahip çıkılırmış gösterdiniz. Allah sizden razı olsun. O gece Türk milletini hafife alanların önünde dağlar gibi yüceldiniz. 

"BU MİKROPLARI TEMİZLEYECEĞİZ"

FETÖ gelecek, hesap verecek. Eğer bunun hesabını sormazsak, geride bıraktığımız yetimlere ne diyeceğiz. 1 dolara ülkesini satanlara geçit vermeyeceğiz. Kurumlarımızdan bu mikropları temizleyeceğiz. Bu virüsleri tek tek çıkaracağız. Yeni yeni vesayet odaklarının yeşermesine de asla müsaade etmeyeceğiz. Allah hainlere, zalimlere fırsat vermesin.

"BU TOPRAKLAR TEKRAR VATAN OLDU"

15 Temmuz'da verdiğimiz şehitler sayesinde bu topraklar bize tekrar vatan oldu. Bizler büyük millet olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Yenikapı ruhu bize gösterdi ki her şey millet için. Aramızdaki ayrılığı, gayrılığı ülkemizin istikbalinden daha önemli saymayacağız. Kaybettiğimiz canlarımızın aziz hatırasını, bizi birbirimize kenetledi.

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Darbeyi birlikte püskürttük, bundan sonra 70 milyon daha fazla kenetleneceğiz. Şimdi Türkiye daha güçlüdür. 15 Temmuz sonrası sağladığımız bu siyasal mutabakatı bozmamak için her türlü gayreti göstereceğiz. Birbirimizin elini asla bırakmayacağız. Meydanlarda nasıl birlikte olduysak, hayatın her alanında birlikte olacağız hep birlikte Türkiye olacağız."