BIST 9.754
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.456,67
HABER /  GÜNCEL

Kızıltepe'de bombalı saldırı! Çok sayıda ölü yaralı var!

Kızıltepe'de el yapımı patlayıcı, polis servis aracının geçişi sırasında infilak ettirildi. 25 kişi yaralandı, 1 polis şehit oldu, 2 sivil hayatını kaybetti.

Abone ol

MARDİN'in Kızıltepe ilçesinde PKK'lı teröristlerin önceden tuzakladıkları el yapımı patlayıcı, polis servis aracının geçişi sırasında infilak ettirildi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken ilk gelen bilgilere göre altısı polis en az 19 kişi yaralandı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde dün akşam saatlerinde polis servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yol kenarına park edilen bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu çok sayıda polis ve sivil yaralandı.

2 POLİS ŞEHİT 2 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Ulaştırma Bakanı'nın açıklamasına göre; Mardin'deki saldırıda 25 kişi yaralandı, 1 polis şehit oldu, 2 sivil hayatını kaybetti.

YARALILAR HASTANELERE TAŞINDI

Yaralılar, Kızıltepe ve Mardin'deki hastanelere götürülürken, çok sayıda yaralıdan durumları hafif olanlar ayakta tedavi görürken, içlerinde durumları ağır olan 6 polis ve 13 sivilin hastanede tedavisi sürüyor.

Aşiti Mahallesi TOKİ Caddesi Kızıltepe Devlet Hastanesi yakınlarında meydana gelen terör saldırısında yaralananlar, 112 Acil sağlık ekipleri ve vatandaşların araçlarıyla ilçedeki ve Mardin'deki hastanelere kaldırıldı. 

BÜYÜK HASAR VAR

Patlamanın olduğu yerde büyük hasar meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle savrulan polis servis midibüsü ile çevredeki araçların yanı sıra, ev ve işyerleri de büyük hasar gördü.

Patlamanın olduğu yerde büyük çukur açıldığı dikkati çekerken, bölge güvenlik kordonu altına alınarak inceleme başlatıldı.

Bu arada saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

VALİLİK: 1 POLİS ŞEHİT OLDU, 2 VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ

Mardin Valiliği, Kızıltepe İlçesi’nde polis servis midübüsüne yönelik PKK’lı teröristlerin bombalı araçla düzenlediği saldırıda 1 polisin şehit olduğunu, 2 sivilin ise hayatını kaybettiğini açıkladı. Saldırıda, 5’i polis 20 kişininin de yaralandığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz Kızıltepe İlçesi’nde saat 18.32 sıralarında Kızıltepe Devlet Hastanesi önünde Çevik Kuvvet otobüsünün geçişi sırasında Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiştir. Menfur saldırı sonucunda 1 polis memurumuz şehit olmuş, 2 vatandaşımız da hayatını kaybetmiştir. Ayrıca 5 polis memurumuz ve 15 vatandaşımız hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmıştır. Yaralılar süratle Kızıltepe ve Mardin Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alınmış olup, halen tedavileri devam etmektedir. Olayla ilgili adli ve idari işlemler başlatılmış olup, fail veya faillerin yakalanması için çalışmalar sürdürülmektedir.

Birlik veberaberliğimize kast eden bu hain saldırıda şehit olan Polis memurumuza ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz."