BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,01
ALTIN 2.318,81
HABER /  POLİTİKA

Yıldırım ilk kez açıkladı AK Parti iktidarı ilk muhtırayı meğer

Başbakan Binali Yıldırım, çiçeği burnundaki AK Parti iktidarının yediği ilk muhtırayı ilk kez anlattı.

Abone ol

Başbakan Yıldırım, geçen 15 yıl boyunca demokrasi dışı dayatmalarla mücadele ettiklerini belirterek, “2003 yılı 8 Ocak’ta ilk muhtırayı yedik. Oradaki söylenenler 27 Nisan’dan çok daha ileri şeylerdi” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde bir araya geldiği televizyon, gazete ve haber ajanslarının genel yayın yönetmenlerine açıklamalarda bulundu.

O GÜN UÇAK DÜŞTÜ GÜNDEM DEĞİŞTİ MUHTIRA GÜME GİTTİ
Milletin AK Parti’ye 2003’ten beri desteğinin artarak devam ettiğini söyleyen Yıldırım, “Milletimize verdiğimiz sözü tuttuk ama o kadar büyük badirelerden geçtik. Belki bunun 3-5 tanesini kamuoyu biliniyor. Her şeyi vatandaşa yansıtırsak, moral bozarsak bu ülkede nasıl iktidar olacağız, ülkeyi yöneteceğiz? Bakın iktidara geldik, 2003 yılı 8 Ocak’ta ilk muhtırayı yedik. O gün Diyarbakır’da uçak düştü, gündem değişti ve o muhtıra güme gitti. Bir açın arşivlere bakın. Oradaki söylenenler 27 Nisan’dan çok daha ileri şeylerdi. Yani biz şeytan taşlamadan vakit bulduğumuz aralarda da iş yaparak bugünlere geldik. Hani derler ya şeytan taşlamaktan iş yapmaya vakit yok. Hem onu yaptık hem onu yaptık. Ona rağmen iş yaptık” ifadesini kullandı.

TEK VESAYETİN MİLLETİN VESAYETİ OLMASI LAZIM
Yıldırım, 15 yıl boyunca sürekli demokrasi dışı dayatmalarla mücadele ederek bugünlere geldiklerinin altını çizdi. Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu Türkiye’nin kaderi değil. İrade tek olmalı. Vesayet olacaksa tek vesayetin millet vesayeti olması lazım. Onun dışında hiçbir vesayetin, hiçbir demokrasi dışı unsurun halkın seçtiği iktidara baskı yapmaması lazım. Ona hizavermemesi lazım. Getirdiğimiz sistemin amacı bu.”