BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,59
ALTIN 2.380,51
HABER /  SPOR

Yıldırım Demirörene ilginç teklif

Beşiktaş"ta başkanlık yarışı veren Murat Aksu"dan Yıldırım Demirören"e ilginç bir teklif geldi. Bakalım Demirören bu teklife ne diyecek?

Abone ol

Beşiktaş’ta başkanlık yarışı veren Murat Aksu’dan Yıldırım Demirören’e ilginç teklif: “Eski açığa, şirketi ‘Milangaz’ın adını verelim 60 milyonluk borcu kapansın”

Beşiktaş’ın 31 Ocak’ta yapacağı Kongre öncesi Murat Aksu ve Yıldırım Demirören arasındaki başkanlık yarışı kızıştı. Yıldırım Demirören ile Murat Aksu arasındaki en büyük tartışma, Demirören’in kulübe verdiği 60 milyon liralık borç. Aksu’nun başkan seçilmesi durumunda ertesi gün parasını isteyeceğini belirten Demirören’e rakibinden ilginç bir teklif geldi. Beşiktaş’ın borcunun 400 milyon lira olduğunu belirten Avukat Dr. Murat Aksu, yönetime gelmeleri durumunda İnönü Stadı’nın bölümler halinde yeniden yapılacağını söyledi.

BORCU 400 MİLYON LİRA

İnönü Stadı’nın ‘Eski Açık’ tribününün SİT alanı olduğu için dokunamayacaklarını söyleyen Aksu “Buraya da ‘Milangaz’ tribünü deriz. Böylece 15 yıl boyunca ismi kullanması durumunda kulübün Demirören’e olan borcu da ödenir” dedi. Diğer 3 tribünün yapımı için işadamlarıyla görüştüğünü kaydeden Aksu, Beşiktaşlı 3 işadamından birinin ‘tamam’ dediğini, diğer ikisinin de sıcak baktığını söyledi. Bu projeyi hayata geçirdiklerinde tribünler, yaptıran işadamlarının ismiyle anılacak. Murat Aksu, önceki gün akşam yemeğinde ekonomi basınıyla düzenlediği sohbet toplantısında Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ’nin faaliyetlerini değerlendirerek, yönetime geldiklerinde yapacakları konusunda bilgi verdi. Aksu, Kongre’de listesinde yer alan bazı isimlerin de katıldığı toplantıda Beşiktaş Kulübü’nün borçlarıyla ilgili “Söylendiği gibi borcu 180 milyon lira değil, 400 milyon liraya ulaşıyor. Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ’nin borcu kısa vadeli 218 milyon, uzun vadeli 61 milyon lira. Demirören’e olan 60 milyon da eklendiğinde 340 milyon lira. Ancak kulübün ileriye dönük gelir kalemleri bankalar tarafından temlik altında. Yayın, kira ve sponsorluk gelirleri ileriye yönelik alınmış ve harcanmış. Kulübün geleceği ipotek altında. Bunları ve son transferleri de borç hanesine yazınca gerçek borç rakamı 400 milyon liraya ulaşıyor” dedi. Aksu, Başkan Demirören’e de şu mesajı verdi: “Beşiktaş’ı, aldığı gibi 30 milyon dolar borçla bize bıraksın, kulübe verdiğini söylediği 60 milyon lirayı ödeyelim.”

3 yılda 100 milyon ek gelir

Avukat Dr. Murat Aksu “Kongreyi kim kazanırsa kazansın 1 Şubat günü likidite açısından hiçbir kaynağı olmayan borçları açısından da yeniden yapılandırılmaya muhtaç bir kuruluşu devralmış olacak” dedi. Seçimin hemen ardından kulübün banka borçları da dahil 165 milyon lira ödeme yapması gerektiğini belirten Aksu “Eğer Beşiktaş Şampiyonlar Ligi’ne kalırsa ve yeni yapılan yayın ihalesiyle gelecek olan parayı eklersek kulübün geliri 100 milyon lira olacak, yani yine borçlanmaya devam edilmek zorunda” dedi. Aksu şunları söyledi: “Üye sayımızı artırmayı planlıyoruz. Barcelona gibi olacağız. Gelirlerimizi artıracağız. 3 yılda 100 milyon ek gelir sağlayacağız. Banka borçları yeniden yapılandırılacak.”

1 liraya ürettiğini 1 liraya sattı faaliyet kârı yok

Beşiktaş’ın son 3 yıldır sürekli zarar ettiğini belirten Aksu şöyle devam etti: “Şampiyonlar Ligi’nden alınan para da gelirlere eklenmiş olmasına karşın kulüp bu mali yılın ilk 3 ayında da faaliyet zararı içinde. Bilançoda bir liraya ürettiğini bir liraya sattı görünüyor, kâr oranı sıfır. Buna karşın Beşiktaş A.Ş.’nin özsermayesi sürekli eriyor. 42 milyon liralık gelirinin tümüne temlik konulmuş durumda. Kira gelirleri de üç yıllık toplu alındığı için kulübün 2 yıl kira geliri de olmayacak. Öte yandan CAS ve FIFA’da devam eden uyuşmazlık davaları var, bunların tutarı da faiz hariç 3.3 milyon Euro. Kısaca Beşiktaş, bir borç sarmalının içinde. “

Ben tek partiyi tutuyorum Beşiktaş partisi

Yıldırım Demirören’in kendisi için ‘seçime siyaset’ karıştırdı sözlerinin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Aksu “Beni hangi vali ya da emniyet müdürü aramışsa kanıtlasın. Hiç bir partiyi tutmuyorum. Tek tuttuğum parti Beşiktaş partisi. Benim seçim çalışmalarımda yer alan arkadaşlar arasında Dev-Yol davasından yargılanmış olan da var Ülkü Ocakları’ndan olan da. Burada hepimiz Beşiktaş için çalışıyoruz” dedi. Del Bosque konusunda da Aksu şunları söyledi: “Gönderildiğinde ben yurt dışındaydım. Daha sonra dava için ‘uzlaşalım Del Bosque ile’ dedim. ‘Çok paran varsa git sen uzlaş’ dedi.”

Hisseler manipüle ediliyor

Borsadaki Beşiktaş hisselerinde manipülatörler olduğunu ve bu konuda davaların görüldüğüne dikkat çeken Murat Aksu’nun listesinde yer alan SPK eski Başkan Yardımcısı Önder Çolak, uzun vadede Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ hisselerine kurumsal yatırımcıların yatırım yapabileceği ortamı sağlayacaklarını söyledi. Önder Çolak, uzun vadede Beşiktaş’la ilgili ‘ana para korumalı’ fona benzer tahvil ihracı da yapacaklarını kaydetti.

Dünyanın en büyük sanal stadını kuruyor

Murat Aksu’nun yönetim kurulu listesinde pazarlama ve IT’den sorumlu olacak Emre Berkin, yönetime gelmeleri halinde internet üzerinden kulübe gelir getirecek projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Bu projelerden birinin ‘sanal stat’ olduğunu belirten Berkin “İlk etapta 40 bin kişilik sanal stat kuracağız. Burada Beşiktaşlı taraftarlar koltukları 10-20 lira gibi fiyatla satın alarak isimlerini yazdıracak. Kulübe yardım etmek isteyen taraftarlara böyle bir imkan sunacağız. Sanal stada ilgi artarsa kapasitesini de artırabileceğiz” dedi.