BIST 9.901
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.459,62
HABER /  GÜNCEL

Yılbaşı günü ne giyeyim derdine son!

Yaklaşan yılbaşı için hazırlıklar başladı. Peki o gece ne giyeceğiniz hala kafasını karıştırıyorsa işte size detaylar!

Abone ol

Yılbaşı gecesi şıklığıyla göz kamaştırıp herkesten iltifat almayı kim istemez? Yine de, o gün ne giymeliyim kaygısının sizi endişelendirmesine izin vermeyin.

Milliyet Gazetesi’nden Ayşim Özgür ‘ün haberine göre  bu sorunun cevabına giden yolda en önemli faktör, o günü nerede geçirecek olduğunuz. Evde, sokakta ya da şık bir davette... Ne giymeniz gerektiğiyle ilgili sorular kafanızı kurcalarken en azından ne giymemeniz gerektiğini biliyorsunuzdur. O seçenekleri baştan elemek işinizi kolaylaştırır. 

Bunlar sizi her koşulda kurtarır
Davetlerin olmaza olmazı bazı kıyafet ve aksesuarlar vardır. Yılbaşı alışverişiniz sırasında onlardan edinerek bütün bir yıl boyunca gideceğiniz başka partilerde de “Ne giymeliyim?” derdinden kurtulabilirsiniz. Tek yapmanız gereken bu kilit parçaları, daha sonra gideceğiniz yerlerin konseptine göre kombinlemek.

Topuklu ayakkabı
Günlük hayatınızda topuklu ayakkabı giymiyor olsanız da, yılbaşı partisine giderken giyeceğiniz bir çift stiletto sizi daha uzun, silüetinizi daha ince gösterir. Topuklu ayakkabıların eğlenceyi yarıda kesmenize sebep olmaması için ise eczanelerde satılan silikon ayakkabı tabanlarından edinmenizde fayda var. 

Kırmızı
Kırmızı rengin göz alıcı enerjisini ve insanlar üzerindeki etkisini de hiç birimiz inkar edemeyiz. Yılbaşı partisinde, doğum günü partisinde ya da ofis partisinde... Nerede ve ne zaman olursa olsun üzerinizde taşıdığınız kırmızıyla ona renk katacağınız kesin. Özellikle yılbaşı partisi için ise kırmızı deri eldivenler ya da kırmızı bir şapka en hesaplı ve şık alternatiflerdir.

Işıltılı küpe
Aksesuar çekmecenizde pırlanta küpe yoksa hiç önemli değil. Parti eğlence demek olduğuna göre aksesuar konusunda da biraz eğlenmenizin hiçbir zararı yok. Uzun, damla şeklinde ya da minik ışıltılı bir çift küpeyi topuz saçınızla kullanabilirsiniz.

Küçük çanta
Partilere giderken yanımızda göçebe gibi büyük çantalar taşımak pek de iyi bir fikir olmayabilir. Parti kıyafetlerini şık bir şekilde tamamlamanın en güzel yolu ise elbette zarif bir portföy çanta ya da kutu gibi görüntüsüyle gösterişli bir minodiyer çanta taşımaktır. Özellikle bu yıl minodiyer çantanızın bir de zinciri varsa, yılbaşı şıklığınızın artacağı kesin.

Siyah elbise
Uzun, kısa, sırt dekolteli veya straplez siyah bir elbise partide uygunsuz giyinmiş ya da gülünç duruma düşmüş olma olasılığınızı hemen hemen sıfıra indirir. Bu kesinlikle vazgeçilmez bir parti kıyafetidir. 

Payet
Yılbaşı gecesi, günlük hayattaki sıradanlıklardan kurtulmak ve ışıl ışıl parlamak için harika bir fırsattır. Yeni bir yılı karşılamak için sokaklar bile ışıklarla, parıltılarla süslenirken sizin de ışıl ışıl görünmemeniz için hiçbir sebep yok. Konu payetlere geldiğinde “az, çoktur” felsefesini benimseyin. Partilerin vazgeçilmezi olan payetleri kış mevsimine uyarlamak için yün ve kaşmir kumaşlarla, biraz daha asi bir görünüm için ise derilerle birlikte kullanabilirsiniz.

Jean pantolon
Jean pantolon partilerde giymek için tasarlanmadıysa ne için tasarlandı bilmiyoruz! Maden işçilerinin dayanıklı pantolona olan ihtiyacını karşılamaktan çok, son dakikada çıkan bir parti davetine ne giyeceğini bulamayan bir kadının ihtiyacını karşılamaya yaradığı ise kesin! Klâsik kesimli bir jean pantolonu yılbaşı gecesi topuklu botlarınız veya payetli çantanızla kullanabileceğiniz gibi, yıl içindeki herhangi bir partide de başka aksesuarla tamamlayarak sihirli parti kurtarıcınız haline getirebilirsiniz.

AĞIR TAKILANLAR

Dantelli veya tüllü tercih edin
Yılbaşında akşam yemeğini yiyeceğiniz restoranın nasıl bir yer olduğuna bağlı olarak da ne giymeniz gerektiği değişebilir. Lüks bir yere de gidiyor olsanız, rahat ve samimi bir yemek de yiyecek olsanız elbise her zaman için iyi bir seçenek gibi görünüyor. Baloya ya da şık bir davete katılacaksanız bu yılın en gözde elbise modellerine, yani siyah dantellilere, tül etek ve tütülere, tek omuzlu ya da straplez modellere yönelebilirsiniz.
Elbisenizi kışın gözdesi puantiye çoraplarla, ince bir hırkayla ve kadife portföy çanta ile tamamlayabilirsiniz. 

SOKAKTA YA DA KULÜPTE

Uzun zincirli çanta dert çıkarmaz
Gece kulübüne giderken deri montunuzu, omuzları pullarla süslü tişörtünüzü ve koyu renkli jean pantolonunuzu giyebilirsiniz. Sokakta geçireceğiniz zamanlarda üşümemek için suni kürkten yapılan etoller havalı ve sıcak bir aksesuar olarak aklınızda bulunsun. Yeni yıl ruhunu en iyi şekilde hissetmek için ise renklerde kırmızı-siyah ikilisinden şaşmayın.
Biraz daha şık bir kulübe gidiyorsanız grafik desenli, mini, straplez elbiseleri deneyin. Ama ne giyerseniz giyin, bütün gece çantanızı nereye koyduğunuzu ya da dans ederken nasıl tutacağınızı düşünmek zorunda kalmamak için uzun zincir saplı çantalar en iyi seçenek olacaktır.
Değişik tişörtler, jean’ler ve bilekte biten botlar canlı müzik ve konser organizasyonları için uygun. 

EVDE OLACAKSANIZ

Topuklu yerine babet giyin
Yılbaşını kendi evinizde geçirebilirsiniz. Bu, geceyi pijamalarla geçirecek olduğunuz anlamına gelmiyor! Hem şık görünmek hem de kendinizi iyi hissetmek için özen göstermek şart. Abiye bir bluz, jean pantolon ya da şık ev kıyafetleri seçeneklerden bazıları. Topuklu ayakkabı giymek kendinizi daha iyi hissettirebilir ama babet giymek muhtemelen ev için daha uygun ve rahat olur. Aksesuar seçimlerine gelince, abartıya kaçmadan zarif bir çift küpe ya da sadece bir kolye uygun olabilir. Yılbaşı gecesini evde geçirecek olmanın en güzel taraflarından biri de muhtemelen çok soğuk geçecek olan o akşamda kat kat ve aşırı kalın kıyafetlerin altında şıklığınızı saklamak zorunda kalmamak.