BIST 10.267
DOLAR 32,22
EURO 34,77
ALTIN 2.416,78
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan CHP kurultayına böyle çattı

Başbakan Erdoğan, yolsuzluk iddiasını gündeme getiren Kılıçdaroğlu'na sert çıktı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Muş'un mahalli şivesiyle Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) kurultayına çattı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muş'ta 106 tesisin toplu açılışını yaptı.

Belediye Meydanı'nda yağmura rağmen yoğun sevgi ve coşku içinde karşılanan Erdoğan "Sizin dediğiniz gibi, beradayi baredayi (boş boş) konuşmasınlar" diyerek Kılıçdaroğlu'na yüklendi.


CHP kurultayına göndermede bulunan Erdoğan, "Ankara'da, kurultaya gitmekten fırsat bulup da halkın içine giremeyenler var. Siz onları Muş'a çağırın. Ellerine geçirdikleri aslı astarı olmayan kağıt parçalarını sallamak suretiyle benim Kayseri Belediye Başkanımı zan altında tutmak isteyenler önce kılavuzlarını değiştirsinler" dedi.



GÖNÜL YOLLARI

Belediye Meydanı'nda düzenlenen açılış töreninde halka seslenen Başbakan Erdoğan, 106 tesisin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Erdoğan AK Parti iktidarı döneminde yapılan yatırımlara da değindi:

"Tarihi günlerinden birini yaşıyoruz, 106 farklı hizmetin, tesisin eserin açılışına şahitlik yapıyoruz. Eğitimden sağlığa, ulaştırmadan, sulamaya, öğrenci yurdundan özel sektör yatırımlarına kadar her alanda Muş'u hizmetle buluşturuyoruz. 41 kilometrelik Muş-Bitlis bölünmüş yolunu bitirdik. 12 kilometre Muş şehir geçişi bölünmüş yolunu bitirdik ve bu yolları resmi olarak hizmete açıyoruz. Gelirken Allah'a hamd olsun havaalanında şehre gelirken o güzel bölünmüş yoldan gelirken bir zamanlar neydi şimdi ne oldu. Bu yollar nasıl böyle oldu biliyor musunuz? Sizin gönül yollarınız böyle olduğu için böyle oldu."

"BÖLGE İHMAL EDİLDİ"

Yıllardır bölgenin ihmal edildiğini ifade eden Erdoğan, AK Parti'yle birlikte bölgeye yatırımların gelmeye başladığını dile getirerek açılan ve açılmakta olan hizmetleri sıraladı:

"Sevgili kardeşlerim yıllar yılı buralar ihmal edildi. Ama şimdi biz bu yatırımlarla bu açıkları kapatıyoruz. Sulama, taşkın koruma ve dere ıslahı olarak 9 DSİ yatırımını tamamladık. Muş Ovası hep sular altına kalırdı, ama şimdi bundan kurtuldu. Bu 9 eseri de bugün bu toplu hizmetle hamd olsun açıyoruz. Muş ve ilçelerinde 9 sağlık ocağı ve lojmanları tamamladık. Bunlar da açacağız. Muş merkezde bütün ilçelerde, köylerde hatta mezralarda okullar inşa ettik. Derslikler inşa ettik, lojmanlar inşa ettik. Bugün bir kalemde tam 400 yeni dersliği Muşlu çocuklarımızın hizmetine sunuyoruz. 2 bin 100 kişilik kız erkek öğrencilerimiz pansiyonlar açıyoruz. Muş'a kazandırdığımız Fen, Anadolu ve diğer liseleri, ilköğretim okullarını, anaokullarını lojmanları bugün hizmete alıyoruz. Malazgirt'te yaptırdığımız 100 kişilik kız öğrenci yurdunu bitirdik ve açıyoruz. Özel sektörümüzün yaptığı 35 farklı yatırımın da bugün heyecanını coşkusunu yaşıyoruz. Çimento fabrikasından süt fabrikasına, bisküviden mermer fabrikasına kadar 35 farklı yatırım var. Bütün bu eserler Muş'a hayırlı olsun, kardeşlerime hayırlı olsun diyoruz. Okullar, derslikle, sağlık ocakları, özel sektör yatırımları, yollar, sulama tesisleri hayırlı olsun. Eğitim noktasında Muş'a yatırım yapan özel sektör ve hayırseverleri tebrik ediyoruz. Yatırım yapan iş adamlarımızı tebrik ediyorum. Onlara da şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum."

"MUŞ BİZİM ADETA BİR MİLLET OLARAK DOĞUM YERİMİZ"

Muş'u Türk halkının doğum yeri olarak niteleyen Erdoğan; birlik beraberlik mesajları verdi. Bu il sınırları içinde 1071'de yapılan Malazgirt savaşını hatırlatan Erdoğan,

"Nasıl ki Malazgirt'te birlikte şehit olduysak, Türküyle Kürdüyle,Arabıyla, Zaza'sıyla şehit olduysak, aynı ufka beraber baktıysak yine beraber bakıyoruz. Tüm savaşlarda, Çanakkale savaşında, İstiklal mücadelesinde istikbal mücadelemizi beraber verdik. Her vatan savunmasında birlikte şehit olduk, gazi olduk. Malazgirt'te başlayan o kardeşlik Niğbolu, Kosova, Molos ve İstanbul fethinde, Çanakkale'de devam etti. Malazgirt'te ortaklaşa o kaderimiz Kurtuluş Savaşı'nda adeta zirveye ulaştı. Selçuklu Devletini, Osmanlı Devletini, Cumhuriyeti yine birlikte kurduk.
Muşluların güzel bir sözü vardır; 'Eğer taş yuvarlandı çömleğe değdi vay çömleğin haline, eğer çömlek yuvarlandı taşa değdi vay çömleğin haline' her zaman söylüyorum inkar politikaları benim Muşlu kardeşime kaybettirdi. Terör Muşlu kardeşime
kaybettirdi. İhmal, yatırımsızlık, işsizlik, yoksulluk Muşlu kardeşime kaybettirdi. Taş her zaman kazandı ama çömlek her zaman kaybetti. Gençler kaybetti, analar babalar kaybetti ama fesat odakları terör kazandı, silah tüccarları her zaman kazandı. İşte bu dönemler sona ermiştir, bu dönemler bizim hükümetimiz tarafından bir daha açılmamak üzere kapatılmıştır" diye konuştu.

"8 YIL ÖNCE DÖNEM BAŞLATTIK"

İnkar politikalarının sona erdiğini vurgulayan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti;

"Kardeşliğimizi zedeleyecek her türlü girişimi elimizin tersiyle ittik. Biz 8 yıl önce bir dönem başlattık, kollarımızı sıvadık. Ne doğu ne batı, ne kuzey ne güney ayrımı olmayacak dedik. 780 bin kilometrekarelik vatan toprağını beraber ayağa kaldıracağız dedik ve Türkiye'nin 81 vilayetini şantiyeye dönüştürdük. İstanbul'a ne yapıyorsak Muş'a da aynısı yapacağız dedik, Ankara'ya hangi yatırımı yaptıysak Bitlis'e de aynısını yaptık. Edirne'yi Van'dan, Muğla'yı Diyarbakır'dan, Hakkari'yle Tekirdağ'ı valla ayrı tutmuyoruz billah tutmuyoruz. Doğusunda farklı batısında farklı konuşmuyor, herkesi kucaklıyor, eşit mesafede duruyoruz. "

SİZİN EMANETİNİZİ KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ

12 Eylül halk oylamasında Muş'tan alınan sonuca da değinen Başbakan Erdoğan; "Muş 12 Eylül halk oylamasında bütün tehditlere rağmen yüzde 51,4 oranında sandıma ğa gitti ve yüzde 92 gibi yüksek bir oranda evet dedi. Bu vesileyle Muşlu kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bu yüksek oran esasında Muş'un değişime ne kadar susadığını, milli birlik ve kardeşliğe hasret kaldığını gösteriyor. Demokrasi ve özgürlüğe özlem duyduğunu gösteriyor. Sizin bize yüklediğiniz bu emanetinizin takipçisi olacağız. Bugüne kadar
nasıl çetelere karşı durduysak, milli iradeyi gasp etmek isteyenlerin karşısında durduysak sizin emanetinizi korumaya devam edeceğiz. Bizim gelemediğimiz yerde eserlerimiz geliyor, hizmetimiz geliyor, yatırımlarımız geliyor" şeklinde konuştu.

"BERADAYİ BERADAYİ KONUŞUYORLAR"

Muş'un mahalli şivesiyle CHP'ye yüklenen Erdoğan sözlerini "Ankara'da özellikle kurultaya gitmekten fırsat bulup da halkın içine giremeyenler var. Siz onları Muş'a çağırın. Ellerine geçirdikleri aslı astarı olmayan kağıt parçalarını sallamak suretiyle benim Kayseri Belediye Başkanımı zan altında tutmak isteyenler önce kılavuzlarını değiştirsinler. Biz Muş'a davet yapıyoruz. Yabancı diplomatlardan duydukları dedikodularla siyaset yapanları Muşa çağırın. Sizin dediğiniz gibi 'beradayi beradayi' (boş boş)
konuşmasınlar. Bunlar beradayi beradayi konuşuyorlar. Gelsinler Muş'un nasıl değiştiğini görsünler. Nereden nereye geldiğini görsünler. Muş'taki umudu heyecanı Muş'taki hanım kardeşlerimin beyefendi kardeşlerimin heyecanını görsünler. Türkiye'de güzel şeyler oluyor. İnşallah çok daha güzeline hep birlikte erişeceğiz. Ben bir kez daha Muş'a kazandırdığımız tüm bu eserlerin bu hizmetini Muş'umuza hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde tamamladı;