BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,67
HABER /  SAĞLIK

Yeni yıla yeni görüntünüzle girin!

Yeni yıla herşeyi geride bırakarak güzel ve fit bir vücutla girmeyi kim istemez. O halde hayatımıza girecek yenilikler için bu püf noktalarına dikkat edin.

Abone ol

Bu yıl bütün dertlerinizi, tasalarınızı hatta fazla kilolarınızı bir kenara bırakmaya ne dersiniz? O zaman kendinize bir söz vermekle başlayın ve bütün olumsuzlukları bir kenara bırakın... Psikolojik olarak rahatlamanız, kilo verme sürecini tahmin bile edemeyeceğiniz kadar kolaylaştıracak. Haydi; derin bir nefes alın ve bu yıla yepyeni bir başlangıç yapın...

1- HERŞEY KENDİNİ SEVMEKLE BAŞLAR

Aynada baktığınızda ne görüyorsunuz? 2010'un bütün yorgunluğu üzerinize çökmüşse ve fazlalıklarınızdan dolayı kendinize bakmaya bile katlanamıyorsanız bu satırları iyi okuyun.

Vücudunuza bir bakın, bütün kıvrımlarınıza... Artık kusurlara odaklanmaktan vazgeçin. Vücudunuzun en çok hangi özelliğini beğeniyorsanız aynada dikkatlice inceleyin. Beğendiğiniz özelliklerinize odaklanmanız ve onları ön plana çıkartmanız aynaya baktığınızda kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak.

2- PROBLEMLERİNİZİ DEĞİL ÇÖZÜM YOLLARI DÜŞÜNÜN

Sorunlar kadar çözüm yollarının da olduğunu unutmayın. Yeni yıla girmeden önce bir akşamı kendinize ayırın. En sevdiğiniz müzik eşliğinde şu an hayatınızda "sorun olduğunu düşündüğünüz" herşeyin çözüm yollarını –şu ana kadar imkansız olduğuna inansanız bile- bir kenara not edin. Bir müddet sonra çözümlerin biraz da kendi elinizde olduğunu fark edeceksiniz.

3- KENDİNİZE YÜKLENMEYİN

Evet, çözümler sizin elinizde... Fakat kendinize kızarak vakit kaybetmeyin. Kendinize kızmanız daha çok suçluluk duymanızı sağlayacaktır. Bunun yerine kendinizi affetmeyi seçin. Hata olduğunu düşündüğünüz herşey aslında size çok şey öğretmedi mi?

4- ARTIK HAZIRSINIZ

Kilo vermenin en büyük adımlarından birisi de psikolojik olarak bu sürece hazır olmaktır. Siz kendinizi her halinizle sevdikten, suçluluk duygusundan ve olumsuzluklardan arındıktan sonra, gerisi sizin için çok daha kolay olacak. Yapmanız gereken tek şey dengeli beslenmeniz, günde en az 1,5 litre su içmeye özen göstermeniz. Dilerseniz, doktorunuzdan size özel bir beslenme programı hazırlamasını da isteyebilirsiniz...