BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.400,90
HABER /  GÜNCEL

Fuhuş diskoteğinde polis şaşkına döndü

Fuhuş ihbarı üzerine diskoteğe baskın düzenleyen polis müşterilerin nasıl dolandırıldığını gördü.

Abone ol

Bağcılar'da, ihbar üzerine polis ekipleri bir diskoteğe baskın düzenledi. Baskında, yabancı uyruklu 20 kadın ile işletmeci ve çalışan 5 kişi gözaltına alındı.

BİR BARDAK SUYA 75 TL HESAP

Fuhuş baskınına giden polis, konsomatris hizmeti veren mekanda bir bardak suya da 75 TL yazıldığını görünce şaşkına döndü.

"KADEH ARKADAŞLIĞI YAPIYORUZ"

Fuhuş yapıldığı ihbarı üzerine 2 polis müşteri gibi gece kulübüne girdi. Oturdukları masaya içki ve meyve siparişi veren polisler masaya gelen kadınlarla fuhuş pazarlığı yapmak istedi. Kadınlar "Biz fuhuş yapmıyoruz, kadeh arkadaşlığı yapıyoruz" dedi.

BASKININ PAROLASI

Bunun üzerine polisler dışarda kendilerinden telefon bekleyen arkadaşlarını arayarak, "Dışarısı buz gibi içerisi sıcak" diyerek baskın için start verdi. Baskında 17'si Türk vatandaşlığına geçmiş 20 kadın ile 1'i işletmeci 5 kişi gözaltına alındı.

"YÜZÜMÜ DEĞİL KALÇAMI ÇEK"

Asayiş Sube Müdürlüğü'ne getirilen kadınlardan bazıları yüzlerini gizledi. Kadınlardan biri ise "Yüzümü değil kalçamı çek" diyerek sırtını döndü.Bir duble içeceğe 75 TL yazıldığını söyleyen polis, en ucuz masanın hesabının 500 lira olduğunu belirtti. Gazetelerde her gün konsomatris ilanlarının yer aldığı belirtilirken, mekan sahiplerinin bu işten yüklü miktarda haksız kazanç sağladığı ileri sürüldü.

KADIN SÜRÜCÜ 'O AN' NASIL ŞOK OLDU?

[PAGE]



Adana'da bir kadının alışveriş yapmak için geldiği iş yerinin önüne park ettiği otomobilinin üzerine 10 dakika sonra ağaç devrildi. Gördükleri karşısında şok geçiren kadın sürücü, kuruyan ağacı kesmeyen belediyeden şikayetçi olacağını söyledi.

Edinilen bilgiye göre, alışveriş yapmak için bir giyim mağazasının önüne 01 BH 818 plakalı otomobilini park eden Rahşan Hansoylu, olacaklardan habersiz mağazaya girip alışveriş yapmaya başladı. Ancak 10 dakika sonra kaldırımdaki kuruyan ağaç gürültüyle park halindeki kadın sürücünün aracının üzerine devrildi. Olayı görenler aracın sahibini aramaya başladılar. Mağazaya gelen birkaç kişi aracın sahibini sordu. O sırada alışveriş yapan Hansoylu, aracın kendisinin olduğunu söyleyip dışarı çıktığında gördüğü
manzara karşısında şok oldu.

Hansoylu, aracı park ettikten sadece 10 dakika sonra vatandaşların geldiğini ve aracın üzerine ağaç düştüğünü söylediğini ifade ederek, "Ağaç düşerken aracın içinde ben de olabilirdim. Şansım varmış. Ancak aracımda maddi hasar var. Mağaza sahipleri defalarca bu ağaç kurudu, tehlike saçıyor diye belediyeye haber vermişler ama ne gelen olmuş ne giden. Bu ağaç insanların üzerine de düşebilirdi. Bu kaza çok ucuz atlatıldı. Bu görünmez bir kaza değil, belediyenin görmediği bir kaza. Ben davacı olmayı
düşünüyorum" dedi. 

Aracın üzerine düşen ağaç, olay yerine gelen Can-Kur ekipleri tarafından hızar motoru ile parçalara ayrıldı. Aracın üzerinde kalan ve telefon tellerinin tuttuğu ağacın gövdesi ise vinçle kaldırılarak altındaki otomobil çekilerek kurtarıldı.



9'UNCU KİŞİYİ DOLANDIRIRKEN YAKAYI ELE VERDİ

[PAGE]




Ankara'da kendini gazete ve televizyonların personel müdürü olarak tanıtan ve vatandaşları işe alma vaadiyle dolandıran bir kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri bazı kişilerin işe alma vaadiyle dolandırılması üzerine çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda çeşitli suçlardan sabıkalı Erhan E.'nin (50) Mamak ve çevresinde kendisini gazete ve televizyonların personel müdürü olarak tanıttığı çok sayıda kişiyi işe almak vaadiyle dolandırdığı ortaya belirlendi. Zanlı, son üç ayda 8 kişiyi dolandırıp 9'uncu kişiyi dolandırmaya çalışırken polis tarafından suçüstü yakalandı.

Gözaltına alınan Erhan E. sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğinde sorgulanan zanlının değişik suçlardan çok sayıda sabıkasının olduğu öğrenildi. Zanlının dolandırdığı kişilerden bin 214 TL aldığı tespit edildi. Polis sorgusu tamamlanan zanlı adliyeye sevk edildi.


KENDİSİNİ BIÇAKLAYAN SEVGİLİSİNİ AFFETTİ

[PAGE]

SAMSUN'da birlikte yaşadığı sevgilisiyle tartışan ve 3 yerinden bıçaklanan 31 yaşındaki Murat Şen, tutuksuz yargılanan genç kadını duruşmada affetti.

Şen, "3 yıldır birlikte yaşıyoruz. Son zamanlarda aramızda tartışmalar oluyordu. Yeniden bir araya gelme ihtimalimiz var. O yüzden şikayetçi değilim" dedi.

Sanık Çiğdem Yılmaz ise, sevgilisini kendisine hakaret ettiği için bıçakladığını öne sürerek, pişman olduğunu belirtti.

Atakum İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde geçen Ocak ayında meydana gelen olayda, kasaplık yapan eşinden boşanmış Murat Şen, 3 yıldır birlikte yaşadığı eşinden boşanmış Çiğdem Yılmaz'ı telefonla arayarak akşam buluşmak istedi. Genç kadın da hastanede olduğunu ve çıkınca da eve gideceğini belirterek bu teklifi kabul etmedi. Ancak bir süre sonra iki sevgili Ömür Evleri Mahallesi'nde karşılaştı. Hastanede olması gereken Çiğdem Yılmaz'ı karşısında gören Şen iddiaya göre, "Nereden geliyorsun. O...u, f....e, kaşar" diyerek bağırmaya başladı. Daha sonrada kolundan tuttuğu genç kadını eve götürdü. Burada bağırıp hakaret etmeye devam edince de, Çiğdem Yılmaz mukfaktan aldığı ekmek bıçağını sevgilisinin karnına ve koluna 3 kez sapladı. Yaralı olarak evden çıkarak polise giden Şen'in şikayeti üzerine yakalanan ve çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan genç kadın, Samsun 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün ilk kez hakim karşısına çıktı.

'AMACIM KORKUTMAKTI, PİŞMANIM'

24 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Yılmaz, duruşmada avukatı olmadığı için savunma yapamadı. Ancak soruşturma aşamasında cumhuriyet savcısına verdiği ifadesinde, "Sokakta bana hakaret etti. Daha sonra birlikte kaldığımız eve gittik. Burada bağırıp hakaret ve küfür etmeye devam etti. Ağzını kapadım susması için. Ama küfürlerine devam etti. Bunun üzerine ben de mutfaktan bıçağı aldım. Amacım onu korkutmaktı. Üzerime gelmesin diye sağa sola sallarken yaralandı. Çok pişmanım" dedi.
Duruşmaya katılan Murat Şen de şikayetinden vazgeçtiğini belirterek, şunları söyledi:

"3 yıldır birlikte yaşıyoruz. Son günlerde ekonomik sıkıntılardan dolayı tartışıyorduk. Olay günüde aramızda tartışma çıktı. Ben kendisine küfür ve hakeret ettim. Tartışma sonrasında evden giderken önce kolumda sonra da karnımda acı hissettim. Yeniden barışma ve bir araya gelme ihtimalimiz var. O yüzden şikayetçi değilim."
Duruşma, gelmeyen tanıkların dinlenmesi için ertelendi.





EVLİ ADAM LİSELİ KZA TECAVÜZ ETTİ

[PAGE]

Evli 3 çocuk babası, lise 3'üncü sınıf öğrencisine tecavüz etti

SİİRT'in merkeze bağlı Gökçebağ Beldesi'nde oturan M.K., lise öğrencisi Z.D.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklandı. 'Siirt Demokrasi Platformu' üyesi kadınlar, tecavüzü protesto ederken, platform sözcüsü Zeynek Yıldırım, 5 bin yıldan bu yana erkek egemen zihniyetinin kadını aşağıladığını 'tecavüz kültürünü' deşifre ettiklerini söyledi.

Siirt'in merkez Gökçebağ Beldesi'nde geçen hafta evli 3 çocuk babası M.K., lise 3'üncü sınıf öğrencisi Z.D.'ye tecavüz etti. Kızın durumu ailesine anlatması üzerine jandarma M.K.'yı yakaladı. Mahkemeye sevk edilen şüpheli tutuklandı.

'Siirt Demokrasi Platformu' üyeleri tecavüzü protesto etmek için Siirt Belediye binası önünde toplandı. Bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak, BDP İl Başkanı Faruk Sağlam, KESK ve Kadın Danışma Platformu üyeleri, toplu halde Güres Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Daha sonra Kadın Danışma Platformu Üyesi Zeynep Yıldırım, grup adına basın açıklaması yaptı. Siirt'te yeni bir tecavüz olayı daha görüldüğünü anlatan Yıldırım, bunu deşifre etmek üzere toplandıklarını söyledi. 5 bin yıllık erkek egemenliğinin kadını tüm zamanlarda aşağıladığını savunan Yıldırım, şöyle dedi:

"Daha belleğimizden silinmemiş olan, Gazi İlköğretim Okulu'nda yaşanan tecavüzlerin 30 Aralık'taki mahkemesinin arifesindeyken bunlara yenisinin eklenmesi, bizi derinden üzmüştür. Bilindiği gibi yalnızca Siirt'te değil dünyada, Türkiye'de ve bölgemizde de cinsel taciz ve tecavüzler yaşanmaktadır. Taciz ve tecavüzleri yaşanan 5 bin yıllık tecavüz kültüründen bağımsız ele almıyoruz. 5 bin yıllık erkek egemen zihniyeti kadını, toplumu, doğayı, dili, kimliği ve kültürü tahrip ederek adeta yok etmiştir. İlk sınıflı toplumlardan günümüze kadar gün be gün kadın düşürülerek ruhu, düşüncesi ve bedeni tutsak edilmeye çalışılmıştır. Sistem doğayı tahrip ederek, dili yasaklayarak, kültürü yok ederek, halkları ve insanları tek tipleştirerek, tacizi ve tecavüzü yayarak insanları, toplumu, ahlaki ve politik toplum değerlerinden uzaklaştırmaya çalışmaktadır. Kadın ahlaki ve politik toplumun yaratıcılarıdır. Kadınlar bu toplumun inşa gücü olarak sistemi ve onun kurumlarını sorguluyoruz. Çünkü biliyoruz ki kapitalist sistem ve onun kurumları, yaşadığı sürece bedenimiz üzerinde taciz ve tecavüzler yaşanmaya devam edecektir.Biz kadınlar bu sistemi ve onun yaratıcısı olan kapitalist moderniteyi tanıyoruz, deşifre ediyoruz ve sorguluyoruz."


SU HATTI TARTIŞMASI KARAKOLDA BİTTİ

[PAGE]




Bolu'nun Gerede ilçesinde bir şahıs, kendi arazisinden su hattı geçirmek isteyen komşusunu sopayla dövdü.

Olay, Ahmet köyünde meydana geldi. F.A. isimli şahıs oturduğu eve su götürmek için boru hattını Z.Ü.'nün arazisinden geçirmek isteyince tartışma çıktı. İki komşu arasında su hattı yüzünden başlayan sözlü tartışma kavgaya dönüştü. Su hattını taşımak isteyen F.A. eline aldığı sopayla Z.Ü.'ye vurmaya başladı. Olayda Z.Ü. sol elinden hafif şekilde yaralandı. Su tartışması karakolda sona erdi.




TEMİZLİKÇİ KADININ FECİ SONU


[PAGE]

Kadıköy’de bir binanın üçüncü katında temizlik yaparken dengesini kaybederek boşluğa düşen Gültekiye Özmen öldü



Suadiye Mahallesi’nde Erdinç Ahmet Gürpınar’a ait dairede temizlik yapan Özmen, pencereyi silebilmek için sandalyenin üzerine çıktı. Dengesini kaybeden ve sürgülü cama tutunmaya çalışan Özmen, camla birlikte boşluğa yuvarlandı. Beton zemine çakılan Özmen, hayatını kaybetti. Kaza sırasında salonda oturduğu öğrenilen Gürpınar’ın, polis merkezine götürüldüğü, konuyla ilgili bilgisine başvurulacağı belirtildi.