BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan o sözlere fena halde kızmış!

Erdoğan, Konya'da kendisini karanfillerle karşılayan öğrencilere yumurtaları sordu. İşte Erdoğan'ın renkli Konya programı;

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Şeb-i Arus törenine katılmak üzere gittiği Konya'da muhalefete yüklendi, Türkiye'nin marka haline geldiğini söyledi.  'Türkiye'yi marka olarak satacağız' sözleri nedeniyle eleştirildiğini de hatırlatan Erdoğan, bu sözleri söyleyenlerin "kafalarının basmadığını, mantıklarının almadığını" iddia ederek, bu faaliyetlerin ülke için 'marketing' olduğunu söyledi. Erdoğan okul açılışı sırasında kendisine karanfil atan öğrencilere de "yumurtalar nerede" diyerek takıldı. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesine gelişinde karanfil ve çiçeklerle karşılandı.Öğrenciler, hayırsever Ahmet Keleşoğlu tarafından yaptırılan Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesine gelişinde Başbakan Erdoğan'ın, geçtiği yolun üzerine karanfiller bıraktılar.

Başbakan da öğrencilerin bu jesti üzerine, ''Niye yumurta atmıyorsunuz? Dostun yumurtası karanfilmiş'' diye espri yaptı. Erdoğan, öğrencilere başarılar diledi ve alkışladı. Öğrenciler de Erdoğan'a alkışla karşılık verdi.

"GİDECEĞİMİZ YER 2 METRELİK MEZAR"


Daha sonra bir konuşma yapan Erdoğan, konuşmasının başında hayırsever Ahmet Keleşoğlu'na yaşını sorduğunu ve Keleşoğlu'nun yaşının 86 olduğunu öğrendiğini belirterek, şöyle konuştu:
''Şöyle bir (Ahmet Keleşoğlu'na) baktım, hiç 86 göstermiyor. Olsa olsa 68 olur dedim. Allah nice ömürler versin. Bu hayırlarının devamını da vesile kılsın. Şirketlerinin yüzde 51'ini kurmuş olduğu böyle bir vakfa tahsis etmiş olması Ahmet beyi vakıf insan haline getirmiş. Ahmet bey, Allah uzun ömürler versin.

Bu okulda yetişmiş öğrenciler olacak ve burası öğrencileri yetiştirmeye devam ettiği sürece Ahmet Keleşoğlu hep hayırla yad edilecek. (Allah ondan razı olsun) diyecekler. Bundan daha büyük bir zenginlik olur mu?
Zaten ne olacak. Eninde sonunda hepimiz öldüğümüzde bizi 2 metrelik bir mezarın içine gömecekler. Orada hoca efendi gelip de Cumhurbaşkanı niyetine demiyor zaten. Başbakan niyetine, Bakan niyetine de demiyor. Filan iş adamı niyetine de demiyor. Ya er kişi niyetine diyor, ya hatun kişi niyetine diyor. Oraya gömüyor. Seninle beraber ne geliyor. Bir kefenin geliyor. Başka bir şeyin yok. Para pul geliyor mu? Altınlar geliyor mu? Saray, han hamam geliyor mu? Yok. Gelen ne? Bu ilim adamı, öğrenciler, yetiştirdiklerimiz, su, yol bunlar... İnşallah Ahmet abimiz de böyle abideleşen bir isim olacak.''

Başbakan Erdoğan'a çerçeveletilmiş bir tuğra ile tepsi hediye edildi. Tuğrada ''Başvekil Recep Tayyip bin Ahmet Erdoğan muzaffer daima' yazıldığı ifade edildi.

ERDOĞAN OTEL AÇILIŞINDA KONUŞTU, ELEŞTİRENLERE YÜKLENDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Selçuk Üniversitesi'ndeki açılış törenlerinin ardından Hilton Garden Inn Otel'in açılış törenine katıldı. Erdoğan, Konya'da Hilton Garden Inn Oteli'nin açılışında yaptığı konuşmada, hükümet görevini üstlendiklerinde Türkiye'ye gelen kişi turist sayısının 12 milyon, turizm gelirinin ise 8,5 milyar dolar olduğunu belirterek, şunları kaydetti: 
Türkiye'nin artık bir marka haline geldiğini vurgulayan Erdoğan, ''Biz 'Türkiye'yi marka olarak satacağız' dediğimizde bizimle dalga geçiyorlardı. 'Ülkemizi satmak istiyorlar' diyorlardı. Çünkü kafa basmıyor, mantık almıyor. Yani satmak dediğiniz zaman, elma-armut satmayı anlıyorlar ama bütün bunların birer 'marketing' olduğunun farkında değiller. Şimdi Türkiye bunu yakaladı. Bunu yakaladığı için çok daha farklı bir konuma ulaştırdık'' diye konuştu. 

RİZE'YE OTEL

Başbakan Erdoğan, oteli inşa eden Kosif ailesinden Rize'ye de bir otel yapmalarını istedi. Erdoğan, ''Ben Rizeliyim, siz de Rizelisiniz. Arkadaş, Rize'ye hemen oteli yapın. Rize'ye bir otel lazım. Çünkü otelimiz olmadığı için Rize'nin yaylaları boş kalıyor ama Kosifler Rize'ye bir otel yapsınlar, oteli yaptıkları zaman bizim yaylalar dolar, taşar. Hiç endişeniz olmasın. Yolları yapıyoruz. Hollandalı geliyor orada, bakıyorsun acayip acayip sporlar yapıyorlar oralarda ama otel yok. Onun için oteli yapalım'' dedi.