BIST 10.106
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.413,21
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'nin 15. Kurultayı'nda hazırlıklar tamam

CHP’nin 15. Olağanüstü Kurultay’ı Ankara Arena Spor Salonu’nda yapılacak. Kurultaya 15 bin kişi davet edildi.

Abone ol

2010 yılı CHP için kurultaylar yılı oluyor. Bugün Ankara'da toplanacak CHP'nin 15. Olağanüstü Kurultay'ı için 13 bin davetiye gönderildi. Davetli listesinde sanat ve iş dünyasından ünlü isimlerde yer alıyor. Liste tartışmalarının yaşandığı kurultayı 980 gazeteci takip edecek. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Konya'daki Şeb-i Arus törenlerinin ardından gece saatlerinde Ankara'ya hareket etti. 

Kılıçdaroğlu, kurultaylarıyla yapacağı kısa değerlendirmenin ardından dinleneceği belirtilirken, salondaki hazırlıklar ise dün akşam saatlerinde tamamlandı.

Kurultay, Dünya Basketbol Şampiyonası için özel olarak yapılan, Türkiye'nin en büyük kapalı spor salonunda yapılacak. Kurultaya, siyasi parti liderlerinin yanısıra, büyükelçiler, sanatçılar ve sivil toplum örgütleri de davet edildi. Rahşan Ecevit ve Sevinç İnönü'nün ise kurultaya onur konuğu olarak katılması bekleniyor.

Şehir dışından gelenler ile Ankara'dan bazı partililer, geceden itibaren Ankara Spor Salonu'nda beklemeye başladı. Güvenlik gerekçesiyle salonda tüm detaylar birer birer incelenirken,  salondaki tüm katılımcılar için CHP Genel Merkezi tarafından sigortalandı.

OTEL KULİSLERİNDE LİSTE TARTIŞMALARI

Bu arada CHP Genel Merkezi, yurt içinden gelerek Ankara'da çeşitli otellere yerleşen delegeleri yakın takibe aldı. Otel lobilerinde ise yarınki kurultayda olabilecekler tartışılıyor. 

BAYKAL DELEGELERLE BİRLİKTE OTURACAK

Çarşaf liste girişimleri boşa çıkan Baykal'ın da bugün yapılacak kurultaya katılacağı kaydedildi. Konuşma yapması beklenmeyen Baykal'ın Parti Meclisi'ne ayrılan bölüme değil Antalya delegeleriyle birlikte oturacağı belirtildi.

TÜM AYRINTILAR VE KULİS HABERLERİ İNTERNETHABER'DE

Ankara'daki kurultayı İnternethaber'de geniş bir kadroyla takip edecek. Kulis haberleri ve kurultayın yapılacağı Ankara Spor Salonu'ndaki tüm gelişmeler, okuyucularımıza dakika dakika canlı yayında aktarılacak. 

Gelişmeleri takip ediyoruz...