BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,81
ALTIN 2.399,00
HABER /  GÜNCEL

Irak'lı Hristiyanlar ülkenin merkezini terk ediyor

Birleşmiş Milletler, Iraklı Hristiyanların ülkenin Bağdat ve Musul şehirlerini terk ettiğini söyledi. 31 Ekim tarihinde Bağdat'ta gerçekleşen kilise saldırısından beri yaklaşık 1,000 ailenin göç ettiği düşünülüyor.

Abone ol

Bağdat'taki kilise saldırısında 68 kişi hayatını kaybetmişti

Birleşmiş Milletler, yaptığı açıklamada Iraklı Hristiyanların ülkenin merkezindeki şehirlerini terk ettiğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Konseyi - BMMYK tarafından yapılan açıklamaya göre, 68 kişinin öldüğü kilise saldırısından beri Bağdat ve Musul şehirlerinde yaşayan yaklaşık 1000 aile evlerini terk etti.

Birleşmiş Milletler, Hristiyanların ülkenin diğer bölgelerine olan hareketini, "yavaş ancak sürekli bir toplu göç" olarak tanımladı.

Örgüt adına açıklama yapan Melissa Fleming, "Tehdit edildikleri için evlerini terk eden bir sürü insan var. Bazıları yanlarına yalnızca bir kaç eşya alarak gidiyor" dedi.

Avrupa ülkelerine eleştiri

BMMYK, Avrupalı hükümetlerin mültecilik başvurusu red edilen Iraklı Hristiyanları ülkenin güvensiz bölgelerine göndermesini de eleştirdi.

Fleming açıklamasında, "Birleşmiş Milletler, ülkenin en güvensiz yerlerinden gelen Iraklıların geri gönderilmemesi çağrısını yinelemektedir" dedi.

31 Ekim'de Bağdat'taki bir Katolik kilisesine düzenlenen saldırıda yaklaşık 70 kişi ölmüştü.

Irak'taki Birleşmiş Milletler yetkilileri, Hristiyanların Bağdat ve Musul kentlerinden özerk Kürt bölgesi ve Ninova bölgesine göç ettiğini belirtiyor.

Ülkedeki kiliseler ve sivil toplum örgütleri, önümüzdeki haftalarda bu tür göçlerin artabileceği uyarısında bulunuyor.