BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,63
ALTIN 2.391,81
HABER /  DÜNYA

Gecekondunun üzerine kaya düştü

Ankara'nın Altındağ ilçesinde bir gecekondunun üzerine dev kayalar düştü. Şans eseri can kaybı olmadı, aile sokakta kaldı.

Abone ol

Ankara'nın Altındağ ilçesinde bir gecekondunun üzerine dev kayalar düştü. Seyyar satıcılık yapan gecekondu sahibinin iki çocuğundan birinin dalak büyümesi hastası, diğerinin ise böbrek hastası olduğu ortaya çıkarken, evsiz kalan aile üzerlerine aldıkları battaniyeler ve yaktıkları ateşle ısırmaya çalıştı.

Edinilen bilgiye göre, Altındağ ilçesi Serpmeler Sokak'ta bulunan bir gecekondunun üzerine tepeden akşam saatlerinde dev kayalar düştü. Kayaların düşmesi sırasında iki çocuğu ile birlikte mutfakta yemek hazırlayan Hatice Şahin, ölümle burun buruna geldi. Çocuklarını kucağına alan Şahin, sağlam kalan duvara yaslanarak düşen kayalardan son anda kurtuldu. Tamamen yerle bir olan gecekondudan kaçmayı başaran Şahin, durumu dini nikahlı eşi Osman Yorulmaz'a haber verdi. Seyyar satıcılık yapan Yorulmaz, gördüğü
manzara karşısında şaşkına döndü. Evin tamamen yerle bir olduğunu gören Yorulmaz, yetkilileri arayarak yardım istedi.

Yetkililerin ilgisizliğinden şikayetçi olan ve iki çocuğu ile sokakta kalan gecekondu sahipleri, gecekondunun bahçesine yaktıkları ateş ve üzerlerine aldıkları battaniye ile başkentin soğuk havasından korunmaya çalıştı. Sabah erken saatlerde tepeden küçük küçük kayaların düştüğünü belirten Osman Yorulmaz, akşam saatlerine doğru tepedeki kayaların gecekondunun içine girdiğini ve o anda evde eşinin ve çocuklarının bulunduğunu söyledi.

 Kayaların düşmesi ile birlikte eşi ve çocuklarının buldukları boş bir
aradan gecekondunun dışına çıkmayı başardıklarını anlatan Yorulmaz, eşinin kendisine haber vermesinin ardından durumu yetkililere haber verdiğini söyledi. Yetkililerin bulundukları bölgedeki gecekonduların yıkılacağı konusunda kendilerine bilgi verdiğini ifade eden Yorulmaz, "Kayseri'den geldik.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün buraları yıkarak bize yaşayabileceğimiz yerler vermesini istiyorum. Belediye Başkanı Melih Gökçek bize buraların yıkılacağını söylemişti" dedi.

Kayaların düşmesi sırasında evde bulunan eşi ve çocuklarının yıkılan duvarın arasında kaldığını söyleyen Yorulmaz, "Ailem yara almadan kurtuldu. Oturma odası tamamen yıkıldı. Kayaların altında ev eşyalarımız kaldı. Gidecek bir evimiz olmadığı için dışarıda ateş yakıp ısınmaya çalışıyoruz. Yatacak ve gidecek yerimiz yok" diye konuştu.

Kayaların ilk olarak sabah saatlerinde düşmeye başladığını belirten Hatice Şahin ise, en son düşen kayaların evin üzerine düştüğünü ve düşme anında evin neresine kaçağını şaşırdığını söyledi. Çok koktuğunu dile getiren Şahin, gidecek yerlerinin olmadığını ve sokakta ne yapacaklarını bilmediklerini söyledi.
Kışın ortasında iki çocuğu ve eşiyle birlikte sokakta kalan Osman Yorulmaz'ın yürekleri burkan dramı da yıkılan gecekondu ile birlikte ortaya çıktı. İş yeri belediyenin aldığı kararla yıkılmasının ardından seyyar ayakkabı satıcılığı yapan Yorulmaz'ın iki çocuğundan birisinin dalak büyümesi hastası, diğerinin ise böbrek hastası olduğu ortaya çıktı. Yetkililerden yardım bekleyen ailenin yardımına ise mahalle sakinleri koştu.