BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'nin 'Kişisel gelişim' analizi

Türkiye bölgede lider olma yolunda emin adımlarla izliyor. Kişisel gelişim uzmarı Mümin Sekman, herkesin bu konuda iktidara sahip çokması gerektiğini söyledi

Abone ol

Kişisel gelişim uzmanı Mümin Sekman, Türkiye'nin bir başarı momenti yakaladığını, bölgesel liderliğine dönük bir algı oluştuğunu belirterek, "İç kavgaları bırakıp her kesimin bu başarıya sahip çıkarak yönetmesi ve büyütmesi lazım." dedi.

Muğla Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde, Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen "Başarı Seninle Başlar" konulu seminere konuşmacı olarak katılan Sekman, AK Parti'nin artı ve eksilerinin denk, nihai notunu vermenin çok zor olduğunu söyledi. Yönetim tekniği anlamıyla başarılı olduklarını fakat tavır olarak yanlışları bulunduğunu belirten Sekman, "Başarı açısından performansın ideolojik kimliklerden daha önemli olması gerekir. Bu konuda daha az ideolojik, daha çok performans merkezli davranırlarsa kendilerine dönük direncin çok fazla olmayacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu. AK Parti'nin sadece Türkiye'yi başarılı yapmak değil, karşı tarafı da biraz dövmek istediğini savunan Mümin Sekman, "Tavır olarak eskiden gelen rövanşizm duyguları var. Ondan dolayı da kazanmak yetmiyor, karşı tarafı eze eze kazanmak istiyorlar. Bu da enerjilerini amaçlarından çok, rakiplerine ayırmalarına neden oluyor. İntikam alma duygusunu kırsalar, iki tarafın enerjisi bütünleştirebilir." dedi. Başarının istediğini elde etmek, mutluluğun ise elde ettiğini sevmek olduğunu vurgulayan Sekman, "Ne istediğini bilmek, başarıda önemli. Ne istediğini bilerek başaranlar, başardıktan sonra mutlu olabiliyor. Mutluluk, insanın makamından çok mizacına bağlıdır." şeklinde konuştu.

Mümin Sekman, seminerden önce düzenlediği basın toplantısında yöneltilen, "AK Parti iktidarının başarısını nasıl buluyorsunuz?" sorusuna ise şöyle cevap verdi: "Başarıyı sindirme sorunu yaşıyor, çünkü çok hızlı başarılı oldular. Ona çok hazırlıklı, eğitimli, donanımlı değillerdi. AKP'nin hızlı yükselişi nedeniyle birçok insan, kendini yeterli görmeden çok önemli makamlara gelme durumunda kaldı. Başarı yönetimini öğrenme süreci yaşadılar. Bu süreçte çok hatalar da yaptılar. Bana göre başarıların sırrı, özel sektörün profesyonel metodolojisini alıp devlet yönetimine taşımaları. Devlet bugüne kadar, siyaset bilimi kökenli olanlar tarafından yönetildi. Özel sektörde yönetici olabilecek insanlar değildi bunlar. AKP'nin yapabildiği en önemli şeyler ekip çalışması, delegasyon teknikleri, halkla ilişkiler yönetimi, karar almada verilerle analiz yapmak oldu."