BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İlköğretim öğrecisini dev dalgalar yuttu

Antalya'da 2 arkadaşıyla okul çıkışı sahile giden 11 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Celil Erdoğan Çakırlar, yüksekliği 2 metreyi bulan dalgalara kapıldı.

Abone ol

Antalya'da 2 arkadaşıyla okul çıkışı sahile giden 11 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Celil Erdoğan Çakırlar, yüksekliği 2 metreyi bulan dalgalara kapıldı. Sahil Güvenlik botuna alınan ve 112 ekiplerinin 40 dakika süren müdahalesinde 3 kez kalbi duran çocuğa kalp masajı yapıldı. Hastaneye ulaştırılan Çakırlar, bütün çabalara rağmen yaşamını yitirdi.

Ahmet Bileydi İlköğretim Okulu 5'inci sınıf öğrencileri Celil Erdoğan Çakırlar, Seyit Rıza Yurgun ve Halit Can Yurgun, öğle saatlerinde okuldan çıktı. 3 çocuk, Konyaaltı Sahili'ne inerek denizi seyretmeye başladı. Saat 15.00 sıralarında kayalıklarda dalgalarla oyun oynayan ve birbirleriyle şakalaşan çocuklar, son gelen 2 metrelik dalganın kendilerini suya çekmesiyle denize düştü. Çocuklardan ikisi vatandaşların yardımıyla azgın dalgalar arasından çıkartıldı. Dalgaya kapılarak sürüklenen Celil Erdoğan Çakırlar'ı kurtarmak için Sahil Güvenlik botu devreye girdi. Dalgıçlar hemen küçük çocuğu dalgaların arasından alarak Yat Limanı'ndan karaya çıkardı.

Öldü sanılarak ceset torbasına konulan çocuğa müdahale eden sağlık görevlileri seferber oldu. Bir doktor ve bir hemşire yaklaşık 40 dakika boyunca kalp masajı yapıp midesindeki suyu boşalttıkları çocuğun tekrar nabzının atmasını sağladı. Ambulans içinde de süren müdahalenin ardından Çakırlar, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Ambulansla hastaneye giderken 3 kez daha kalbi duran ve çalıştırılan ilköğretim öğrencisi çocuk, burada doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

Vatandaşlar tarafından kurtarılan iki çocuk hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Bahçelievler Polis Merkezi'ne götürüldü.