BIST 9.975
DOLAR 32,39
EURO 34,74
ALTIN 2.435,97
HABER /  GÜNCEL

Alışveriş merkezindeki yangın korkuttu

Kozyatağı'ndaki Carrefour alışveriş merkezinin mal kabul bölümünde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Abone ol

Kadıköy Kozyatağı'ndaki Carrefour Alışveriş Merkezi'nin (AVM) çatısı alev alev yandı. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangın, itfaiye ekiplerinin zamanında müdahale etmesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Her gün binlerce insanın alışveriş yaptığı Carrefour'da yangının kapanış saatinden sonra başlaması olası bir faciayı önledi.



Olay dün saat 23.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre alışveriş merkezinin 2 numaralı giriş kapısının üst katından dumanlar çıkmaya başladı. Dumanları fark eden iş yeri çalışanları alışveriş merkezini anında tahliye etti. Dumanların artmasıyla birlikte çatıdan alevler yükselmeye başladı.

 Olay yerine Kadıköy, Üsküdar ve Ümraniye başta olmak üzere çevre ilçelerden çok sayıda takviye itfaiye ekibi çağırıldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri alevlerin yükseldiği çatı katına su sıkarak müdahale etti. Merdivenli itfaiye araçlarının da yardımı ile yangın yaklaşık yarım saat içinde kontrol altına alındı. İtfaiye ekipleri bir taraftan soğutma çalışması yaparken, diğer taraftan da içeride mahsur kalan olup olmadığını kontrol etti. Yangın sırasında iş yeri çalışanları da büyük panik yaşadı. İçeride arkadaşlarının olabileceğini düşünen çalışanların camı kırmaya çalıştığı ve endişe içinde birbirleri ile konuştukları gözlendi.

Yangının çatıda başladığını belirten çalışanlar büyük bir panik içinde kendilerini dışarı attıklarını anlattı. Bazı çalışanlar da yangının kapanış saatinden sonraya denk gelmesinin büyük bir faciayı önlediğini söyledi. Olay yerine gelen polis ekipleri de yangın ile ilgili inceleme başlattı.