BIST 10.182
DOLAR 32,36
EURO 34,62
ALTIN 2.380,30
HABER /  GÜNCEL

Ünlü yönetmenin dehşet veren ölümü!

Haydarpaşa Gar'ında klip çekecekti. Gar yanınca yeni mekan arayışına girdi. Alsancak Gar'ında yüksek gerilime kapılarak hayatını kaybetti.

Abone ol

Klip çekmek üzere Alsancak Gar'ında inceleme yapan Lübnanlı Yönetmen Yehya Saade, tarihi lokomotifin üzerine çıkınca 25 bin voltluk yüksek gerilime kapılarak hayatını kaybetti.



Ünlü yönetmenin, Lübnanlı sanatçı ve fotomodel Maya Diab'a klip çekmek için önce İstabul'a geldiği, Haydarpaşa Garı yanınca Alsancak Garı'nı seçtiği öğrenildi. İnanılmaz olay dün saat 14.30 sıralarında İzmir Alsancak Garı'ndaki 3'üncü Peronda meydana geldi. Yönetmen 35 yaşındaki Yehya Saade, fotomodellikten şarkıcılığa geçen Maya Diab'ın ilk kasetine klip çekmek için İstanbul'a geldi. Klip çekimi için mekan olarak Haydarpaşa Garı belirlendi.

HAYDARPAŞA GARI YANINCA

Ancak Haydarpaşa Garı yanınca arayışa giren Yehya Saade, sanatçı Diab ve ekibiyle klip çekimi için İzmir'i tercih etti. Klibinde eski buharlı lokomotif kullanmak isteyen Yehya Saade, dün sabah saatlerinde 10 kişilik ekiple birlikte İzmir'e geldi.

Hilton Oteli'ne yerleşen Yehya Saade, daha sonra yardımcılarıyla birlikte garda çekim öncesinde inceleme yapmak için Alsançcak Garı'na gitti.

Burada 3 No'lu Peronda sergileme amacıyla tutulan, Atatürk'ün kullandığı vagonun da bağlı olduğu buharlı lokomotifi çekim için beğenen Yehya Saade lokomotifin üzerine çıktı.

25 BİN VOLTLUK AKIMA KAPILDI

Yardımcılarının dikkatli olması için uyardığı yönetmen Yehya Saade, lokomotifin üzerinde bir anda ayağa kalkınca, başının üzerinden geçen 25 bin voltluk yüksek gerilim hattındaki akıma kapıldı.

Yehya Saade tele tam değmemesine rağmen akıma kapıldı. Yüksek gerilim hattında yıldırım düşmesi gibi patlama sesi ve ışık yayılırken elektrik çarpması sonucu Yehya Saade ağır yaralandı ve kaldırıldığı Alsancak Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Yehya Saade'nin cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Maya Diab ve çekim ekibini şoka sokan olayla ilgili soruşturma başlatılırken, olay anı Alsancak Garı'nın güvenlik kamerası tarafından saniyle saniye görüntülendi.