BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,74
ALTIN 2.399,29
HABER /  SPOR

Yiğidonun Galatasaray hesabı

Sivasspor Teknik Dirketörü Muhsin Ertuğral, öncelikle alt sıralardan kurtulmanın hesaplarını yapıyor.

Abone ol

Galatasray maçı hazırlıklarıyla ilgili olarak da Ertuğral, rakiplerinin gücünü bildiklerini ve saygı duyduklarını belirterek, "Bu maçta kendimize güveniyoruz." dedi.

Turkcell Süper Lig'in 8. haftasında istifa eden Bülent Uygun'un yerine göreve getirilen Muhsin Ertuğral, Sivas'ta görev yapan basın mensuplarıyla tanışmak için tesislerde bir araya geldi.

Tesisleşme ve yönetim anlamında çok iyi bir kulübe geldiğini belirten Ertuğral, Sivasspor'a gelmeden önce takımı araştırdığını belirtti. Sivasspor'un, Bülent Uygun döneminde çok sayıda başarıya imza attığını hatırlatan Ertuğral, bundan sonra da bu takımı daha iyi yerlere taşımak için çalışacağını ifade etti.
Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Muhsin Ertuğral, bir soru üzerine, ligde bu sezon öncelikle 40 puanı toplamayı hedeflediklerini açıkladı. İlk planlarının, iyi sonuçlar alarak bir an önce alt sıralardan kurtulmak olduğunu belirten Ertuğral, ilk yarı sonu puan hedefinin sorulması üzerine de, "Hedefe ulaşamama durumunda arkadaşlarımın psikolojik baskı altına girmelerini istemem. Bu nedenle bizler her maçı ayrı ayrı olarak değerlendiriyoruz. Öncelikli planımız alt sıralardan kurtulmak." dedi.

GALATASARAY MAÇINDA HERŞEY OLABİLİR

Pazar günü deplasmanda oynayacakları Galatasaray maçıyla ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine de Ertuğral, bu maçta her şeyin olabileceğini söyledi. Galatasaray'ın dünya çapında bir takım olduğunu vurgulayan Ertuğral, "Buna tabi ki saygı duyuyoruz. Fakat biz de kendimize inanıyoruz. Bizim de iki elimiz ve iki ayağımız var. Her şey olabilir. Başka bir şey söylemeyeceğim." şeklinde cevap verdi.

Sivasspor'un eski teknik direktörü Bülent Uygun'un, takımla ilgili kendisine bir rapor bırakıp bırakmadığının sorulması üzerine de Ertuğral, "Uygun'u takımla ilgili benim aramam gerekiyor. Bugüne kadar arayamadım. En kısa zamanda kendisiyle görüşüp fikir alış verişinde bulunacağım. Bu hata benim." cevabını verdi.

Teknik Direktör Ertuğral, uzun vadede başarılı olabilmek için alt yapıya önem verilmesi gerektiğinin de altını çizdi. Tanışma toplantısında, Ertuğral'ın yanı sıra yardımcı antrenör Telat Üzüm, Sivasspor İkinci Başkanı Erdal Sarılar, Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, Tesislerden Sorumlu Asbaşkan Mehmet Ali Topal ve yönetim kurulu üyesi Ömer Sepet de hazır bulundu.