BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,79
ALTIN 2.411,56
HABER /  GÜNCEL

RTÜKten Deniz Seki cezası!

Deniz Seki şu anda dışarıda ama cezaevinde kaldığı günlerden kalma bir ceza kesildi.

Abone ol

Uyuşturucu kullandığı iddiasıyla 218 gün süreyle tutuklu kalan sanatçı Deniz Seki nedeniyle, FOX TV’ye ceza geldi. Seki ile birlikte cezaevinde kalan bir tutuklu, tahliye olduktan sonra TV’ye çıkarak, "Seki’nin durumu iyi. Bizlerin çektiği sıkıntıyı o çekmiyor" demiş ve yaşantısını anlatmıştı.

RTÜK, bu röportajı, Seki’nin "Kişilik haklarına ve özel yaşantısına saldırı" niteliğinde görerek, FOX TV’deki "Bizden Kaçmaz" programına uyarı cezası verdi.

RTÜK Başkanı Davut Dursun ise cezaya karşı çıktı ve "Programda, Deniz Seki ile aynı cezaevinde kalan ve tahliye olan bir kişinin iddialarına yer verilmiştir. Bu iddialar Seki’nin cezaevindeki özel yaşamına ilişkin olsa da, programda kullanılan ifadelerin, Medeni Hukuk bağlamında kişilik haklarını zedeleyici bir niteliği yoktur" dedi.

 RTÜK üyesi Vahap Darendeli de aynı gerekçe ile cezaya gerek olmadığını belirterek ret oyu verdi.

-"RAHATI YERİNDE, SIKINTI ÇEKMİYOR"-

Deniz Seki ile Bakırköy Kadın Cezaevinde kalan bir tutuklu tahliye olduktan sonra FOX TV’deki "Bizden Kaçmaz" adlı programa katılmış ve kimliğini gizleyerek bazı açıklamalarda bulunmuştu. Yayın sırasında yüzü buzlanan kadın, "Seki dine döndü. Kuran’a, namaza başladı. Durumu gayet iyi. Bizler gibi kötü yerde değil, memur koğuşunda kalıyor. Telefonunu rahatça ediyor. Bizlerin çektiği sıkıntıyı o çekmiyor. Ünlü olmanın avantajı her yerde geçiyor" demişti. Seki’nin avukatı ise iddiaları yalanlamış ve müvekkiline ayrıcalık yapılmadığını belirtmişti.