BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

DTPde toplantı üstüne toplantı

DTP, PKK'lıların dönüşlerindeki gösterilerin, toplumsal tepkisini önlemek için formül arıyor..

Abone ol

NERGİS DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA-
PKK’lı grupların teslim olması sırasında yaşanan tartışmalar ve faturanın DTP’ye çıkarılması üzerine partide toplantı üzerine toplantı yapılıyor.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan tepkiler üzerine, ‘sağduyulu’ davranılması ve ‘efendice’ gelinmesi için çağrı yaptı. Sürece ara verilince DTP yönetimi çözüm arayışına girdi. PKK'lıların daha sakin gelişleri için ikna edilmesi ve hükümeti sıkıntıya sokmayacak bir yolun bulunmasını amaçlayan DTP yönetimi; arka arkaya toplantı yaparak; formül üretmeye çalışıyor.

İlk toplantı dün yapılan Parti Meclisi oldu. Toplantıda PKK’lı grupların Türkiye’ye gelmesinin ardından yaşanan gelişmeler ve Avrupa’dan gelecek grubun gelişi için ne yapılabileceği konuşuldu. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Kasım ayında gelişlerin devam edeceği açıklamasının hatırlatıldığı toplantıda aynı umudun korunduğu ifade edildi. Türk toplantıda yaptığı konuşmada hükümete yüklenerek, "Görebildiğimiz kadarıyla hükümet işin boyutunu ve kapsamını çok iyi tartışmadığı için Türkiye'deki tartışmaların etkisinde kalarak birden bire frene basma ihtiyacı duydu. Hükümetin iyi bir hazırlık içinde olmadığını gördük ve böyle bir tablo ile karşı karşıya kaldık” dedi.

GÜNDEM SAPTIRMAYA İZİN VERİLMEYECEK

PKK’lı grupların gelişleriyle Türkiye’de yeni bir dönemin başladığının ifade edildiği toplantıda DTP’nin misyon ve sorumluluklarının arttığına dikkat çekildi. Toplantıda DTP’nin bu süreçte baskılanmasına da izin vermeden bir takım hassasiyetleri dikkate alarak izleyeceği politikalarla, milliyetçi çevrelerin gündem saptırmalarına izin vermeme kararı alındı. Bunun için teslim olan gruplarla yapılmak istenenler topluma daha iyi anlatılacak. Gelen grupların barış grubu olarak taleplerinin dinlenmesi için çaba harcanacak.

MİLLETVEKİLLERİ TOPLANDI

PM toplantısının ardından bugün de DTP Genel Merkezi’nde milletvekilleri bir araya geldi. Bu toplantı da DTP’li parlamenterler dün alınan kararları değerlendirecek, kendi iç işleyişlerini, Meclis Grubu’nu ve yapılması gereken işleri planlayacaklar.