BIST 10.479
DOLAR 32,25
EURO 34,89
ALTIN 2.426,00
HABER /  SPOR

Yiğidolara baklava dopingi

İdmanın son bölümünde bir grup Sivasspor taraftarı, takımları lehine tezahürat yaparak idman sahasına geldi.

Abone ol

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, ''Antalyaspor maçında taraftarımıza bu üzüntülü günlerimizi unutturacak bir galibiyet armağan etmek istiyoruz'' dedi.

Turkcell Süper Lig'de bu sezon zor günler geçiren Sivasspor, sahasında oynayacağı Antalyaspor maçının hazırlıklarını kulüp tesislerinde teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde yaptığı idmanla sürdürdü.

Antrenmana, sakatlık döneminin ardından 2 gün önce takımla birlikte idmana çıkan Mehmet Yıldız ile Abdurrahman Dereli katılmadı. Bu futbolcuların kendileri için hazırlanan program doğrultusunda, salonda çalıştıkları öğrenildi.
Teknik direktör Uygun, idmanın başında çevresine topladığı oyuncularına bir konuşma yaptı. Daha sonra ısınma hareketlerinin ardından istasyon çalışmasının yapıldığı idmanda Uygun, oyuncularına tek pas, şut ve gol çalışması yaptırdı. İdman, dar alanda yapılan çift kale maçla sona erdi.

TARAFTARLARDAN BAKLAVALI MORAL

Antremanın son kısmını izleyen taraftarlar, sevgi gösterisinde bulundukları futbolculara ve teknik direktör Bülent Uygun'a tek tek tezahürat yaptı.

İdman bitiminde taraftarlar, futbolculara ve teknik heyete tezahürat eşliğinde baklava ikram etti. Sivasspor'un zor günlerinde de her zaman destekçisi olduklarını, teknik direktör Bülent Uygun ve oyuncularına güvendiklerini belirten taraftarlar, Sivaslıları takımlarına sahip çıkmaya çağırdı. Uygun ise taraftarlara bu davranışlarından dolayı teşekkür etti.

Teknik direktör Uygun, idman sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şansızlıklarının artık sonuna geldiklerini düşündüklerini belirterek, şöyle konuştu:

''Özellikle 3-4 haftadır futbol şansının bizimle olmamasına rağmen, oynanan futbola baktığımızda Sivasspor olarak pozisyona giren, pozisyon üreten, ama birçok pozisyonda o şansızlığı yaşayan bir takım durumundaydık. Buna rağmen birçok maçı da kazanabilirdik ve çok daha güzel yerlerde olabilirdik. Maalesef her takımın yaşayabileceği sakatlıkların çok üst seviyede olması bütün dengemizi bozdu. Buna rağmen toparlanan bir Sivasspor var.''

ANTALYASPOR MAÇINDA HEDEF GALİBİYET

Antalyaspor maçında taraftarlarına bu üzüntülü günlerini unutturacak bir galibiyet armağan etmek istediklerini bildiren Uygun, ''Bu gücümüz var. Futbolcu kardeşlerim inançla, istekle, arzuyla bunu başarmak için var güçleriyle sahada mücadele edecektir'' dedi.

Taraftarlardan birçok başarıya imza atmış futbolcularına sahip çıkmalarını isteyen Uygun, şöyle devam etti:

''Çünkü bir homurdanma bile onların psikolojisini ister istemez bozacaktır. Yaşanan bu kaos ortamında herkes bunu kaldıramaz. Dolayısıyla burada en çok taraftara görev düşüyor. Onlar bize maçı aldıracak, onlar bize o coşkuyu yaşatacak olan insanlar. Onlardan desteklerini göstermelerini istiyoruz.''

Takımdaki sakatlıkların hemen hemen düzeldiğini, milli maç için verilecek arada büyük ihtimalle Ankara Kızılcahamam'da bir kamp yapacaklarını ifade eden Uygun, ''Orada da en güzel şekilde çalışacağız ve Sivasspor, insanların eskiden izlediği gibi gururla izleyeceği bir takım olacaktır'' diye konuştu.

İDMANDAKİ TARAFTAR DESTEĞİ

Uygun, idmana gelen taraftarların kendilerine yönelik desteğiyle ilgili soru üzerine, şu yanıtı verdi:

''Ben 6-7 seneden beri buradayım, ilk defa bu kadar başarılar elde etmemize rağmen bir taraftar grubunun, 50-60 kişilik grubun gelip takımını idmanda desteklemiş olması gayet güzel. Ama tabii bir anlamda da düşündürücü. 6 senede elde ettiğimiz başarılara bakarsanız, açıkçası şu ana kadar çok iyi bir taraftar kitlesine sahip olmamız gerekiyordu.''

Yabancı transferler ve sakatlıklar konusunda yaşadıkları sıkıntılara değinen Uygun, ''Ama yine de ayağa kalkmasını bilen, gemisini en güzel şekilde yüzdürmesini bilen bir takım olarak yolumuza devam edeceğiz'' ifadesini kullandı.

''YÖNETİMLE BİR SIKINTI OLUŞMA İHTİMALİ YOK''

Sivasspor'un aldığı kötü sonuçlar sonrasında yönetim ile teknik heyet arasında herhangi bir sıkıntının oluşup oluşmadığının sorulması üzerine Uygun, şunları kaydetti:

''Herhangi bir sıkıntı oluşma ihtimali yok. Yönetimimizin kapanma noktasına gelen takımı alıp 6-7 seneden beri getirdiği noktaya baktığınızda bu yönetim kurulunun önünde saygıyla eğilmek gerekiyor. Fedakarca takımını destekleyip sahip çıkan, onu koruyan, maddi, manevi bütün desteğini veren bir yönetime, doğru ve profesyonelce yönetilen bir yönetim anlayışına sahibiz. Benim veya onlarla herhangi bir şekilde takımdaki hiç kimsenin sorunu olma şansı yok. Biz onlara hizmet ederiz, sonucunda eğer bir şeyler iyi gitmiyorsa onun da gereğini yaparız.''

Mehmet Yıldız'ın hazırlanan program doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüğünü, yaklaşık 15 gün boyunca bu programı uygulayacağını belirten Uygun, ''Büyük bir ihtimalle sahamızda oynayacağımız Gaziantepspor maçında Mehmet Yıldız'ı herkes izleyebilir'' dedi.