BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Kritik protokolün imza tarihi açıklandı

Ermenistan ile yapılan tarihi protokolün imza tarihini Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu açıkladı.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ermenistan ile ilişkileri normalleştirmeye dönük protokolün iki ülke futbol takımları arasında yapılacak maçtan önce imzalanacağını söyledi.

Maç sırasında iki ülke sınırının bir günlüğüne açılıp açılmayacağı sorusuna Davutoğlu, "Ermenistan ile aramızdaki protokoller bir bütündür ve sınırın açılmasında da sürece bakmak lazım" cevabını verdi.

Diyarbakırspor ile Bursaspor arasında Bursa'da yapılan maçtan sonra çıkan olayların Ermenistan ile milli maç hakkında kaygı oluşturup oluşturmadığına dair bir soru üzerine Davutoğlu, "Futbol maçları kardeşlik ve sevgi çerçevesinde cereyan etmesi gereken müsabakalardır. Böyle bir kaygımız yoktur" dedi.

Davutoğlu, Dağlık Karabağ'a giden gazeteciler hakkında Dışişleri Bakanlığının yaptığı açıklamaya ilişkin olarak da söz konusu kişilerin Türkiye Cumhuriyeti pasaportu üzerinde Dağlık Karabağ vizesi yer almasının yasa dışı olduğunu, ama Türkiye'de habercilik faaliyetinin kısıtlanamayacağını vurguladı.

KİMSE YARGIDAN ÜSTÜN DEĞİL

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, nükleer programı nedeniyle İran'a yönelik yeni yaptırım tartışmaları hakkında ise İran'a yaptırımların gündeme gelmemesi için BM Güvenlik Konseyinde yoğun çaba harcadıklarını söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, kimsenin yargı karşısında ayrıcalığa sahip olmadığını, yargının her şeyin üstünde tutulması gereken bir kurum olduğunu belirtti.

BM Genel Kurulu toplantıları sırasında temasları ve Ekim ayı dış politika gündemi hakkında basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu, AB ile yapacağı temaslarda DTP milletvekillerine ilişkin sorunun da gündeme geleceği belirtilerek, konuya yaklaşımının sorulması üzerine şunları söyledi:

"Bugünkü uluslararası konjonktürde iç ve dış gelişmeleri ayırmak mümkün değil. Ancak şunu bilmemiz lazım Türkiye bir hukuk devletidir. Bu hukuk devletinin normları bellidir. Hiç kimse yargı karşısında ayrıcalığa sahip değil. Yargı her şeyin üstünde tutmamız gereken temel kurumdur. Bu anlamda hem adaletin sağlıklı işlemesi hem de sahip olduğumuz hakların evrensel denetime sahip olduğunu göz önünde tutmamız gerekir. Ben kriz olmadan çözüleceği umudunu taşıyorum."