BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,78
ALTIN 2.400,59
HABER /  SPOR

Yiğidolar İstanbulda coştu

Sivasspor zirve yarışındaki iddiasını İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni deplasmanda yenerek sürdürdü.

Abone ol

Turkcell Süper Lig'de Sivasspor, deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 3-0 mağlup ederek zirve yarışındaki iddiasını sürdürdü. Yiğidolar, bu galibiyetle puanını 28'e çıkardı.

5. dakikada ev sahibi takımın futbolcularının ofsayt diye durakladığı bir anda topla buluşan Mehmet Yıldız daha müsait durumdaki Herve Tum'a çıkardı. Bu futbolcunun vuruşu kaleci Hasagiç'ten geri döndü. Pozisyonu takip eden Musa Aydın'ın vuruşunu savunma uzaklaştırdı.

7. dakikada Musa Aydın'ın sağdan cezaalanına yapıtğı ortada Mehmet Yıldız'ın altı pas içinden vuruşu kaleci Hasagiç'te kaldı.

12. dakikada Erman'ın soldan yaptığı ortada Erman'ın vuruşunu kaleci Petkoviç son anda kontrol etti.

35. dakikada Olimpiyat Stadı'nın ışıkları yanmaya başladı. İstanbul'daki parçalı bulutlu havanın artması üzerine yetkililer ışık sistemini açtı.

43. dakikada Musa'nın kafayla indirdiği topa Mohammed Ali'nin vuruşu savunmaya çarparak kornere çıktı.

44. dakikada Sivasspor deplasmanda öne geçti. Bu dakikada Mohammed Ali'nin kullandığı köşe atışında Fabio Da Silva meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0 - 1.

49. dakikada Mehmet Yıldız farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada geriye atılan pasta Hasagiç topu ayağında fazla tutunca Mehmet Yıldız baskı yaptı ve meşin yuvarlağı kapmayı becerdi. Golcü futbolcu, kaleciyi çalımladıktan sonra meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 0-2.

53. dakikada Hayrettin'in soldan yaptığı ortada arka direkte topla buluşan Hayrettin'in vuruşunu Hasagiç iki hamlede meşin yuvarlağı kontrol etti.

57. dakikada Sezer'in soldan kullandığı köşe atışında Herve Tum'un kafa vuruşu az farkla auta çıktı.

61. dakikada Erman'ın kullandığı serbest atışta meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

66. dakikada ani gelişen konuk takımın atağında Balili sağ çaprazdan cezaalanına girdikten sonra Mehmet Yıldız'ı topla buluşturdu. Bu futbolcu topa istediği gibi vuramayınca kaleci Hasagiç'i geçen topu savunma uzaklaştırdı.

80. dakikada Gökhan Kaba'nın sert şutunu Petkoviç son anda çıkardı.

83. dakikada Balili farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyespor farkı üçe çıkardı. Savunmanın uzaklaştırmak istediği topta oluşan karambolde topu önünde bulan Balili iki kişi geçtikten sonra düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı Hasagiç'in yanından ağlarla buluşturdu. 0-3.

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Muhittin Gürses, Nihat Mızrak

İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Hasagiç 3, Marcin Kus 4, Marcus Cesario 3, Barbosa 3, Ekrem 4, İlyas 4, Mahmut 4, Gökhan Süzen 3 (Dk. 57 Gökhan Kaba 3), Serhat 4, Erman 4 (Dk. 75 Ali Güzeldal ?),Bebbe 3 (Dk. 65 Uğur ?)

Sivasspor: Petkoviç 5, Musa Aydın 6, Diallo 7, Da Silva 7, Hayrettin 6, Mohammed Ali 5 (Dk. 56 Balili 7), Sezer 6, Musa Aydın 5 (Dk. 73 İbrahim Dağaşan 3), Sylla 6, Herve Tum 6 (Dk. 79 Faruk Bayer 3), Mehmet Yıldız 7

Goller: Dk. 44 Fabio Da Silva, Dk. 50 Mehmet Yıldız, Dk. 83 Balili (Sivasspor)

Sarı kartlar: Dk. 12 Gökhan Süzen, Dk. 84 Barbosa (İstanbul Büyükşehir Belediyespor