BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Ehud Olmert utandı

İsrail Başbakanı Olmert Filistinlilere saldıran ve ateş ederek yaralayan Yahudi yerleşimcilere sert tepki gösterdi.

Abone ol

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Batı Şeria'nın El Halil kentinde sahipliği tartışmalı eve yerleşerek olaylar çıkaran, Filistinlilere saldıran ve ateş ederek yaralayan Yahudi yerleşimcilere sert tepki gösterdi.

Olmert, Yahudi yerleşimcilerin yaptıkları karşısında, "bir Yahudi olarak utandığını" ve yapılanların "katliam" olarak nitelendirebileceğini ifade etti.

Olmert, haftalık bakanlar kurulu toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, "El Halil'de Araplara ateş eden Yahudilerin görüntülerinden bir Yahudi olarak utanç duyuyorum. Tanık olduğumuz için katliam (pogrom) tanımından başka bir şey bulamıyorum. Biz ki, katliamın ne olduğunu bilen bir ulusun çocuklarıyız. Bunu söylemeden önce çok düşündüm ama bu olan başka türlü tanımlanamaz" dedi.

Olmert, Savunma Bakanı Ehud Barak'tan ve ilgili herkesten, İsrail devletinin kontrolü altındaki her yerde gereken her şeyi, gereken güçle bu olanları durdurmalarını istediğini belirtirken, "Umarım yerleşimciler arasında da olayları çıkaran bu kişilere karşı merhamet duygusu kalmamıştır" diye konuştu.