BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.399,74
HABER /  GÜNCEL

Cezaevinde seks talebi

İzmir F2 Cezaevi'nde kalan iki mahkumun talebi yeni bir tartışmayı beraberinde getirecek gibi..

Abone ol

TBMM İnsan Hakları Komisyonu, mahkumlardan gelen mektuplar üzerine, cezaevindekilerin eşleriyle cinsel ilişkiye girmesinin insan hakkı olup olmadığını tartışıyor.

Üskül olumlu baktı

Komisyon Başkanı Zafer Üskül, bu konudaki taleplere Mahkumun ıslah edilmesine yarayacaksa, mahkumiyetinin düzgün hakkın kullandırılmasında koşullar araştırılabilir.” diyerek yeşil ışık yaktı.

Sabah Gazetesi’nin haberine göre; bazı mahkumların seks izni için yazdığı mektuplar üzerine komisyon, dünyanın tartıştığı mahkûmların eşleriyle cezaevlerinde seks yapma konusunu gündemine aldı.

Komisyon Başkanı Zafer Üskül, soruları yanıtlarken, “Mahkumların hürriyetleri kısıtlanır. Hürriyeti bağlayıcı bir cezadır. Dolayısıyla mahkumların mutlak hakları olduğundan söz etmek kolay değil. Ancak, bazı kriterler aranır. İyi halli mahkum gibi. Böyle bir iznin verilmesinin olumlu yönde olacağı yönünde düşünceler de var. Mahkumun ıslah edilmesine yarayacaksa, mahkumiyetinin düzgün hakkın kullandırılmasında koşullar araştırılabilir.”

Üskül, mahkûmlardan bu yönde gelen mektupları Adalet Bakanlığı’na gönderdi.

Eşimle başbaşa yalnız kalmak istiyorum

Bu konuda Meclis’e gönderilen mektuplardan birinde şu ifade yer alıyor: “Size bu mektubu İzmir Cezaevi’nden yazıyorum. İnsanız ve yaşıyoruz. Daha kısırlaşmadık. Eşim ziyaretime geliyor ve camdan hayvanat bahçesini seyreden biri gibi bakıyorum. Lanet olsun, ben insan olmak ve insanlara faydalı olmak istiyorum. Eşimle başbaşa yalnız kalmak ve bize cinsellik hakkı verilmesini istiyorum. Bu konuda bir çalışma yapacağınıza inanıyor ve size güveniyorum.”

Bir başka mahkumun mektubunda ise şu ifadeler yer alıyor: “Yeni evli olmam nedeniyle eşimin ve benim isteğimiz çocuk sahibi olmak. Bu konuda olumlu ve insan yararına bir düzenleme yapmasını ve eşimle özel görüşme yapmayı talep ediyorum.”