BIST 9.775
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.434,75
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YGS soruları 2016 için ÖSYM'den önemli açıklama

2016 YGS soruları ÖSYM'nin ana gündem maddesi. 2016 YGS sorularıyla ilgili ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir'den önemli açıklamalar geldi. ÖSYM Başkanı Demir'in YGS soruları açıklamasının detayları haberimizde.

Abone ol

YGS 2016 için geri sayım başladı. Üniversite adayları YGS sorularını merak ediyor.

YGS 2016 SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK ÖSYM TARİH VERDİ BU YIL SÜRPRİZ VAR

13 Mart pazar günü yapılacak olan YGS 2016'ya sayılı günler kala ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir'den önemli açıklamalar geldi.

YGS SORULARI ÖSYM BAŞKANI BİLE GÖREMEZ

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir YGS sorularının her birinin 3 akademisyen tarafından kontrol edildikten sonra ‘şifreli’ soru havuzuna alındığını söyleyerek, “Bu soruları ÖSYM Başkanı olarak ben bile göremem” dedi

YGS’ye sayılı günler kala ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, YGS sorularının nasıl hazırlandığını anlattı. Demir, sınav için hazırlanan soruların yazıldıktan sonra her birinin 3 farklı akademisyen tarafından incelendiğini, sorulacak soruların her birinin sayısının 10 katı kadar sorunun “şifreli soru havuzuna” alındığını söyledi. Demir, havuzdaki sorulara “kriptolu cihazlarla” ulaşıldığını belirterek “Başkan dahil sorular kimsenin erişimine açılamaz. Soruları ben de göremem” diye konuştu.

ygs 2016 soruları ösym açıklama
YGS’ye girmek için başvuran aday sayısı geçen yıl 1 milyon 512 bin 519 iken bu yıl sayı 2 milyon 178 bin 563 oldu.

YGS 2016 10 KAT FAZLA SORU HAZIRLANIYOR

Habertürk'ün haberine göre, Demir, sınav sorularının nasıl hazırlandığı ve güvenliğinin nasıl sağlandığını Demir şöyle anlattı:

"Sınav, akademisyenlerden oluşan bir kurulun testin içeriğini belirlemesiyle başlar. Belirlenen içerik doğrultusunda soru yazımına ve yazılan bu soruların denetlenmesine geçilir. Her soru en az 3 farklı akademisyen tarafından denetlenir. Denetimi geçen sorular soru havuzuna aktarılır. Kurumumuz çalışanlarından oluşan alan uzmanları, akademisyenlerle birlikte soru hazırlama sürecinin her aşamasında çalışmaktadırlar.

ÖSYM Başkanı Ömer Demir'den 2016 YGS soruları için kritik açıklama
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir

Sınavda çıkacak sorular matbaa aşamasında seçilmekte olup matbaaya gönderilen soru bankası, ilgili sınavda çıkacak soru sayısının yaklaşık 10 katı kadar soru içerecek şekilde hazırlanmaktadır. Öncelikle, bilimsel denetim ve dil denetiminden geçen sorular, fiziki bakımdan güvenliği sağlanmış, internet bağlantısı olmayan, birden çok yetkilinin aynı anda bulunmasını gerektiren şifreleme sistemi ile girilebilen bir mekânda soru havuzunda saklanır. Soru havuzundan soruların seçilmesi ve sisteme erişim kriptolu cihazlarla sağlanır.

YGS SORU KİTAPÇIKLARI...

Soru havuzundaki sorular hiçbir koşulda kısmen ya da tamamen hiç kimseye verilemez, Başkan dahil hiç kimsenin erişimine açılamaz. Basılı ortamda yapılan sınavlarda soru kitapçıkları kapalı dönemde basılır. Kapalı dönem ise, ilgili sınavın bitmesiyle birlikte sona erer.