BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.422,62
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YGS birincisi: Hayvan gibi çalıştım

YGS sınav birincilerinden Cemre Efe Karakaş, nasıl çalıştığını böyle anlattı

Abone ol

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasına giren Cemre Efe Karakaş, “Sınava hayvan gibi çalıştım, çok çalıştım” dedi.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasına giren 18 yaşındaki Cemre Efe Karakaş, gelen sonucun kendisi için sürpriz olduğunu, bu başarıyı beklemediğini anlattı.

“Sınava hayvan gibi çalıştım, çok çalıştım. Sosyal aktivitelere hiç yer vermedim” diyen Karakaş, “Benden iyi yapan bir kaç kişi duymuştum. Meğer öyle bir şey yokmuş. Ailem ‘helal olsun’ dedi. Arkadaşlarımın aramalarından dolayı telefonumun şarjı bitti. Şuan kimseyle konuşamıyorum.

Üniversite sınavının ilk aşamasından tam puan alan öğrencinin hedefi, Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Bölümü’nde okumak. Onun dışında çok büyük hedefim yok” diyor Karakaş.

“İnternette dolaşan capsleri gördüm”

Başarısında öğretmenlerinin çabasını da hatırlatan lise öğrencisi, “Daha önce birinci olanlar doğruyu söylüyor mu bilmiyorum ama çalışınca birinci olabiliyorsunuz" sözleriyle sınava çalışan öğrencileri cesaretlendirdi.

Başarısıyla sosyal medyada da popüler olan Karakaş, “İnternette dolaşan capsleri gördüm. komik, güzel. Genelde gözlüğüm üzerine odaklanmışlar” dedi.