BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,82
ALTIN 2.475,10
HABER /  GÜNCEL

Yüksekova'da terk edilmiş halde bulundu

Yüksekova'da teröristlerin açtığı hendeklerde DBP'li belediyeye ait resmi plakalı iş makinesi kullandığı belirlendi

Abone ol

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yürütülen operasyonda PKK'lı teröristlerin mahallelerde çukur ve barikat oluşturmak için DBP'li belediyeye ait iş makinesini kullandığı tespit edildi.

İlçede 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle" operasyonu kapsamında, teröristlerce kazılan çukur ve oluşturulan barikatların kaldırılması, el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi çalışmaları sürüyor. 

Vatandaşların zarar görmemesi ve "canlı kalkan" olarak kullanılmamaları için faaliyetlerini titizlikle yürüten güvenlik güçleri, çatışmaların en yoğun yaşandığı Orman Mahallesi'nde DBP'li belediyeye ait resmi plakalı iş makinesini, terör örgütü mensuplarınca yeni açılan bir çukurun yanında terk edilmiş buldu.

Bölgede kontrolü sağlayan güvenlik güçleri, patlayıcıyla tuzaklanmış olabileceği ihtimaline karşı iş makinesini kullanılamaz hale getirdi.

68 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığınca Yüksekova'daki operasyona ilişkin dün yapılan açıklamada, dün 2 teröristin daha etkisiz hale getirildiği belirtildi. Böylelikle ilçede etkisiz hale getirilen terörist sayısının 68 olduğu kaydedilen açıklamada, operasyonda 3 Kalaşnikof piyade tüfeği, birer Biksi makineli tüfeği, RPG-7 roketatar, M4 piyade tüfeği, bomba atar, av tüfeği ve dürbün, 9 bomba atar mühimmatı, 4 el bombası, 11 roket mühimmatı, 60'lık 2 havan mühimmatı, 20 kilogram C4 patlayıcı, çok sayıda uzun namlulu silah mühimmatı ve sıhhi malzeme ile 15 gaz maskesinin ele geçirildiği bildirildi. Açıklamada, 10 el yapımı patlayıcının daha etkisiz hale getirilmesiyle ilçede imha edilen patlayıcı sayısının 48'e ulaştığı ifade edildi.