BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,53
HABER /  GÜNCEL

Vahşi cinayeti işleyip canlı yayına çıktı

ADANA'da öldürülen Mehmet Işıkoğlu'nun katilinin cinayetten sonra canlı yayına çıktığı belirlendi.

Abone ol

Adana'da kaybolduktan 35 gün sonra sahilde gömülü halde köpeklerin bulduğu Mehmet Işıkoğlu'nun, katil zanlısının cinayetten sonra bir de canlı yayına çıktığı ortaya çıktı.

Televizyon programına katılan Işıkoğlu'nun eşi onunla son görüşen kişinin Mehmet Seyran A. olduğunu söyleyince, zanlı canlı yayına çıktı. Milyonlarca kişinin izlediği programda Mehmet Seyran A., Işıkoğlu'nu kendisinin öldürmediğini söyledi.

MAKTULÜN ARKADAŞLARI

Adana’da kaybolduktan 5 gün sonra cesedi çoban köpekleri tarafından sahilde kuma gömülü halde bulunan kişinin katil zanlısı 3 kişi yakalandı. Maktulün arkadaşları olduğu belirlenen 3 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

EN SON 21 OCAK'TA GÖRÜLMÜŞTÜ

Edinilen bilgiye göre, olay, Karataş ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, evli ve 1 çocuk babası Mehmet Işıkoğlu (28), 21 Ocak’ta eşine “Arkadaşımla silah alım-satım işine giriyoruz. Bu işte çok para var, biz de çok para kazanacağız” diyerek evinde bulunan 7 bin 700 liralık birikmiş parasını yanına alarak, 2 saat içerisinde döneceğini söyleyip evden ayrıldı. Gece saat 23.00 sularında eşini arayan Mehmet Işıkoğlu, belirttiği saatte eve gelmedi. Bir süre bekleyen ailesi, emniyete kayıp başvurusunda bulundu. Işıkoğlu’nu arama çalışmaları devam ederken baba Ramazan Işıkoğlu’na bilinmeyen bir telefon çağrısında Mehmet Işıkoğlu’nun güvende olduğu bildirildi. Çağrının Adana’nın Ceyhan ilçesinde bulunan bir ankesörlü telefondan geldiği ortaya çıktı.

AİLE IŞIKOĞLU'NUN BULUNMASI İÇİN TELEVİZYON PROGRAMLARINA ÇIKTI

Gözü yaşlı aile, Mehmet Işıkoğlu’nun bulunması için çareyi televizyon programlarında aradı. Mehmet Işıkoğlu’nu arama çalışmaları sürerken, 25 Şubat’ta Karataş ilçesinde çobanlık yapan bir vatandaşa ait köpeklerin toprağı eşelemesi üzerine kumların altından çıkan, 17 yerinden bıçaklanmış cesedin Mehmet Işıkoğlu’na ait olduğu DNA testi sonucunda belirlendi.

"ADANA POLİSİ ÖZEL EKİP KURDU"

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri olayın cinayet olduğu ortaya çıkınca zanlıları bulmak için özel bir ekip kurarak jandarma ile ortak çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda polis önce Işıkoğlu kayıpken ulusal bir kanalda canlı yayına çıkan şahıslar üzerinde durmaya başladı. Ancak yapılan çalışmalarda bu şahıslarla ilgili somut bir delile rastlanmadı. Polis, çalışmayı derinleştirdiğinde bir otomobilden bahsedildiğini öğrendi. Polis bu otomobilin kime ait ve nerede olduğunu araştırmaya başladı. Yapılan araştırmada otomobilin Serhat S.'ye (27) ait olduğu belirlendi. Polis Serhat S.'yi aramaya başladı. Yapılan aramada Serhat S. bulunarak gözaltına alındı. Serhat S.'nin sorguya alınmasıyla birlikte cinayet çözülmeye başlandı. Polis, Mehmet Seyran A.'nın (26) cinayeti işlediğini öğrenerek bu zanlıyı da gözaltına aldı.



"BİRİ TUTTU DİĞERİ 17 KEZ BIÇAKLADI"

Polis, yaptığı çalışmada Mehmet Seyran A.'nın 2005 yılında Gürselpaşa Mahallesi'nde motosiklet ile giderken vurularak öldürülen ağabeyi Behçet A.'nın Mehmet Işıkoğlu tarafından öldürüldüğünü bir içki masasında öğrendiğini ancak sesini çıkarmadığını bu nedenle de 19 Ocak 2016 tarihinde bir plan yaptığını belirledi. Bu plan doğrultusunda Mehmet Seyran A. ile Serhat S.'nin 21 Ocak 2016 günü Mehmet Işıkoğlu'nu "silah alacağız" diyerek kandırıp İskenderun'a götürdüğü burada Mehmet Seyran A.'nın birileriyle görüştükten sonra silahları Karataş'a getirecekler diyerek Işıkoğlu'nu sahile getirdiği burada bir süre oturup ateş yakıp daha sonra da portakal yedikten sonra Serhat A.'nın Işıkoğlu'nu tuttuğunu, Mehmet Seyran A.'nın ise onu önce kalbinden sonra da 17 yerinden bıçaklayarak öldürüp gömdüğünü belirledi.

"2 GÜN SONRA GÖMDÜKLERİ YERDEN ÇIKARTIP BAŞKA YERE GÖMDÜLER"

Mehmet Seyran A.'nın olaydan 2 gün sonra Serhat S.'yi arayarak Işıkoğlu'nu derine gömemediklerini birilerinin bulabileceğini ve parmak izlerinin yok edilmesi gerektiğini söyledi, daha sonra da kardeşi Abdulkadir A. (25) ile Serhat S.'yi Işıkoğlu'nu gömdükleri yere göndererek cesedi çıkarıp başka bir yere gömdüklerini, gömmeden önce de ayakkabı ve montunu parmak izi kalmaması için alıp Seyhan Nehri'ne attıkları belirlendi. Polis, zanlılar Abdulkadir A. ve Serhat S.'ye Seyhan Nehri kıyısında mont ve ayakkabıları attıkları yerde yer göstermesi yaptırdı. Dalgıçlar da nehirde arama yaptı ancak ayakkabı ve mont bulunamadı.



"ÖLDÜRDÜKTEN SONRA CANLI YAYINA ÇIKTI"

Işıkoğlu kaybolduktan sonra ailesi, onun bulunması için ulusal bir kanalda canlı yayına çıktı. Bu sırada Işıkoğlu'nun eşi onunla son görüşen kişinin Mehmet Seyran A. olduğunu söyleyince zanlı canlı yayına çıktı. Milyonlarca kişinin izlediği programda Mehmet Seyran A., Işıkoğlu'nu kendisinin öldürmediğini söyledi. Ancak Adana polisi gerçeğin öyle olmadığını Mehmet Seyran A.'nın Işıkoğlu'nu vahşice öldürdüğünü ortaya çıkardı.

"SERHAT'A 30 BİN LİRA SÖZÜ"

Serhat S. ifadesinde cinayetin bütün detaylarını anlatırken, Mehmet Seyran A.'nın kendisine 30 bin lira vereceğini söylediğini belirterek, "Mehmet bana para sözü verdi. Daha sonra Işıkoğlu aranırken ben Ceyhan'dan Işıkoğlu'nun babasını arayıp Mehmet paralı bir işe girdi iki gün sonra döner onu aramayın" dediği öğrenildi. Abdulkadir A.'nın ise ağabeyinin Karataş'ta esrar gömüleceğini söylemesi üzerine gittiğini, beline kadar çukur kazdığını, sonra ne gömüldüğünü görmediğini söylediği öğrenildi. Mehmet Seyran A. ise emniyette susma hakkını kullanarak konuşmadı. Zanlılar Karataş İlçe Jandarma Komutanlığı'na teslim edildi.