BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,60
ALTIN 2.386,41
HABER /  MEDYA

İsmail Kılıçarslan'ın Erdoğan'ı vermeyeceğiz yazısı olay

İsmail Kılıçarslan terör saldırıları sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifasını isteyenlerle ilgili bir yazı kaleme aldı.

Abone ol

Son dönemde patlayan bombalar ve terör saldırıları sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kesimin hedefinde. Yaşananların sorumlusu olarak Erdoğan işaret ediliyor.

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, "Vermeyeceğiz" başlıklı yazısında Erdoğan'ın gitmesini isteyenlere seslenerek "Size Recep Tayyip Erdoğan'ı vermeyeceğiz beyim. Size kendimizi teslim etmeyeceğiz." diye yazdı.

Yazısının girişine "Artık saklanamıyorsunuz" diye başlayan yazar, devamında Erdoğan karşıtlarını tarif ediyor:

'ERDOĞAN İSTİFA' ÇIĞLIKLARI ATIŞINIZDAN TANIYORUZ SİZİ

"Bomba İstiklal'de patlayınca 'Türkiye teslim', Brüksel'de patlayınca 'acılar ortak' manşeti atmanızdan tanıyoruz sizi. Her bomba patladığında besmele dahi çekmeye mahal bırakmadan 'Erdoğan istifa' çığlıkları atışınızdan tanıyoruz sizi. 'Erdoğan uyardıktan 3 gün sonra Avrupa'nın kalbinde bombalar patlıyor, bu da mı tesadüf?' deyişinizden tanıyoruz. 'Erdoğan'ı gönderecekler diye hepimizi öldürecekler' yazışınızdan."

2002'DEN SONRA KONFORLARI BOZULDU

Hedefindeki kesime yönelik eleştirilere devam eden yazar, asıl meselenin 2002'de iktidarın kaybedilmesi olduğu görüşünde. Kılıçarslan'a göre onları 'alt tabaka, ayak takımı' dedikleri kesimin sistem içine girmeyi başarması rahatsız etti.

"'Sistemin içine dahil olmayı kabul eden' 20 milyon insan rahatınızı kaçırdı" diye yazan Kılıçarslan, 'Erdoğan gitsin' söylemine değinerek yazısını bu satırlarla tamamlıyor:

DİYORSUN Kİ 'SİSTEMİN İÇİNDEN ÇIK'

"Şimdi sen, meselenin Recep Tayyip Erdoğan olduğuna bizi inandırarak alayımıza diyorsun ki 'sistemin içinden çık. Periferide iyiydin. Sen taşradayken, kenardayken hepimiz çok mutluyduk. Hadi tekrar o eski mesut günler geri gelsin.'

Ok bir kere yaydan çıkarsa geri dönmesi zor olur beyim.

Sen bizden Recep Tayyip Erdoğan'ı istemiyorsun ki... Sen bizden kendi sidikli iktidarını tekrar ele geçirmeyi talep ediyorsun. Ve gözümüzün içine baka baka o yalanı çoğaltıyor, çoğaltıyor, çoğaltıyorsun: 'Vallaha bizim bütün derdimiz Recep Tayyip Erdoğan'la.'

DUR BİR NEFES AL BEYİM

Dur bir nefes al beyim. Bunu birkaç kez daha söylemiştim, yine söyleyeceğim. Ben hatasız, günahsız, pürüzsüz birine bağlanmayı makul bulsaydım Gülen'e bağlanırdım, ne diye Erdoğan'a bağlanayım. Dolayısıyla öyle zannettiğin gibi 'Recep Tayyip Erdoğan'dan hata sadır olmaz' demiyorum. Zaten böyle söylenmesini Erdoğan'ın kendisi de istemiyordur emin ol.

SİZE KENDİMİZİ TESLİM ETMEYECEĞİZ

Biz Recep Tayyip Erdoğan'a bağlanıyorsak, onun hatasız, günahsız, pürüzsüz oluşundan değil; var oluşumuza, var kalışımıza bağlanmayı önemsediğimizdendir beyim. Sizin karşısında durduğunuz her durumun, her kişinin hemen yanında durmak bizim için şeref nişanesidir, onur madalyasıdır da ondan beyim.

Size Recep Tayyip Erdoğan'ı vermeyeceğiz beyim. Size kendimizi teslim etmeyeceğiz.

ERDOĞAN SONRASI ALTERNATİFLER

Karşınızda duran direniş cephesinin reflekslerini doğru anla diye yazıyorum bunları beyim. Hani o çok güvendiğiniz, 'Recep Tayyip Erdoğan sonrası alternatifler' olarak konumlandırdığınız birileri var ya. Hah. Onlara bir şekilde sıra gelirse bu halk her haine yaptığını onlara da yapmaktan geri kalmayacaktır emin olun. Birazcık sindirebilirsiniz belki bizi. Ancak ağır, fakat istikamet üzere yürüyen bir gövdemiz vardır. Bir fırsatını bulup yürümeye devam ederiz beyim.

Ne diyordu Cioran: 'Hacılar. Bunu bize bir Erdoğan meselesi olarak yutturmaya çalışmayın artık Allah aşkına. Meselenin bir ölüm-kalım meselesi olduğunu çoktan fark etmiş durumdayız zira.'"