BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,11
ALTIN 2.523,23
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YGS birincileri dayak yemeye(!) aday

Bir doktorun cinayete kurban gittiği, bugün bir doktorun vekil tarafından dövüldüğü gün YGS birincilerinin aldıkları kararlar moral oldu.

Abone ol

Tüm puan türlerinde soruların tamamını yaparak birinci olan Sümeyye Nur Satin ile Abdullah Coşkun, doktor olmayı planlıyor. Doktor cinayetleri ve dayakların gırla gittiği ülkemizde, YGS birincilerinin verdikleri bu kararlar hekimlere moral oldu.

1.20120420145228.jpg

DOKTOR OLACAK

YGS'nin bir diğer birincisi de
Osmaniye'den çıktı. Tüm soruları
bilen TOBB Fen Lisesi öğrencisi
Sümeyye Nur Satin, “Bu birinci
aşamaydı ikinciye de çok çalışacağız
inşallah. Doktor olmak istiyorum.
Çok mutluyum'' dedi.

Türkiye önceki gün bir doktorunu cinayete kurban verdi. Bugün de BDP'li vekil hastane basarak doktoru tekme tokat dövdü. Dayak ve ölümün kolkola
tıp dünyasına dalış yaptığı şu günlerde YGS birincilerinin meslek seçimleri manalı oldu.

Abdullah Coşkun, başarısını felç olan babasına armağan ederken tıp fakültesini tercih edeceğini açıkladı. Birinciliği paylaştığı Sümeyye Nur Satin de doktor olacağını söyledi.

2012-YGS Türkiye Birincisi olan Özel Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi'nden Abdullah Coşkun (18), böyle bir sonuç beklediğini söyledi. Sınıflarından mutlaka bir birincinin çıkmasını beklediklerini ifade eden Coşkun, "Ben birinci oldum, fakat tüm arkadaşlarım bu başarıya adaydı... Bunu bekliyorduk. Bu başarımı, 14 ay önce beyin felci rahatsızlığı geçiren babama, anneme hediye ediyorum. Aynı zamanda

okuluma ve dershaneme armağan olsun.'' dedi.

DOKTOR OLACAK

''Sınava nasıl hazırlandığı'' sorusuna Coşkun, ''Aslında çok ilginç bir sistem yok. Herkes ne yaptıysa biz de öyle yaptık. Öğretmenlerimiz de bize yol gösterdi'' yanıtını verdi.

''Hangi bölümü tercih edeceği'' sorulan Coşkun, ''Tıp fakültesini düşünüyorum. Hangi üniversite olacağına karar vermedim. 1.20120420155922.jpgAma Konya'da kalacaksam da Mevlana Üniversitesi'ni düşünüyorum'' dedi.

HEDİYESİ ARABA OLDU

Coşkun, gazetecilerin, ''Araba hediye edildi, ne diyorsun?'' sorusunu, ''Allah razı olsun'' diye gülerek yanıtladı.

Babasının emekli olduğunu ve 14 ay önce beyin felci rahatsızlığı geçirdiğini, annesinin de ev hanımı olduğunu aktaran Coşkun, 4'ü kız 7 kardeş olduklarını ve ailenin en küçük çocuğunun kendisi olduğunu anlattı.

AĞABEYİ AĞLADI

Coşkun, gazetecilerin sorularını yanıtladığı sırada ağabeyi Ahmet Coşkun ise duygulu anlar 1.20120420114413.jpgyaşadı. Ağabey Coşkun, gazetecilerin neden ağladığını sorması üzerine, ''Bunlar mutluluk gözyaşı, çok mutlu olduk. Babam rahatsızdı, bu başarı onu da sevindirdi. Allahımız'a hamd ediyoruz. Bu birinci aşamaydı, bundan sonra ikinci aşaması var. İnşallah çalışmasına planlı, programlı devam edecek. Aynı dereceyi de elde edeceğine inanıyorum. İnşallah istediği bölüme kendisi girecek'' şeklinde konuştu.

YGS İKİNCİSİ : DOKTOR OLACAĞIM

YGS-1, YGS-2, YGS-6 puan türlerinde ikinci olan Ankara Fen Lisesi öğrencisi Fırat Özçelik, sadece gerektiği kadar çalıştığını ve sınav hazırlığını son yıla bırakmadığını söyledi.
1.20120420153457.jpg
Sınavda dereceye girdiğini öğrenen Özçelik, mutluluğunu arkadaşları, öğretmenleri ve okuluna gelen ailesiyle paylaştı. Başarısında başta öğretmenleri olmak üzere ailesinin büyük katkısı olduğunu söyleyen Özçelik, tıp fakültesi tercih edeceğini bildirdi.

Sınav hazırlığını son yıla bırakmadığını belirten Özçelik, ''4 yıl düzenli bir çalışma yürüttüm, sadece gerektiği kadar çalıştım. Benden bir başarı beklendiğini biliyordum ama bunu stres yapmadım'' dedi.

ANNESİ DE DOKTOR

1.20120420113928.jpg
Özçelik'in doktor olan annesi Ela ve babası Faruk Özçelik'te okula gelerek çocuklarını kutladılar. Fırat'ın tek çocukları olduğunu belirten anne Ela Özçelik, ''Fırat, her zaman düzenli ve çalışkan bir çocuk oldu. Başarılı olacağına inanıyorduk, çok mutluyuz'' diye konuştu.

TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ AMASYAYI LİSTEYE SOKTU

2012 Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda, YGS-6 puan türünde üçüncü, YGS-1 ve YGS-2'de ise dördüncü olan Amasya Macit Zeren Fen Lisesi öğrencisi Melikşah Safa Üçok (17), başarılı olmak için düzenli çalışmak ve dersi derste öğrenmek gerektiğini söyledi.

Üçok, ''Zordu ama çalışarak başardım. Hedefim tıp okumak. İleride bu sınava hazırlanacak arkadaşlarıma önerim, düzenli çalışmaları. Başarı için düzenli çalışmak, en önemlisi de dersi derste öğrenmek gerekli'' diye konuştu.

Amasya Macit Zeren Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Abdullah Kaya ise Üçok'un başarılı ve düzenli bir öğrenci olduğunu ifade ederek, elde ettiği başarıdan dolayı okul idarecileri olarak gurur duyduklarını söyledi. Kaya, Anadolu'dan bir fen lisesi olarak Türkiye'de derece yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.