BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

BDP'li vekil doktor dövdü

Antep'te bir doktorun öldürülmesiyle gündeme gelen sağlık çalışanlarına yönelik şiddete bir yenisi de Van'da eklendi. BDP'li vekil bir doktora tekme tokat saldırdı

Abone ol

Önceki gün Gaziantep'te Dr. Ersin Arslan hasta yakını tarafından görevi başında şehit edildi. Dün doktorlar, bu cinayeti protesto ederken, İstanbul Tıp Fakültesi Kliniği'nden Prof. Dr. Alper Toker hasta yakınının tokatlı saldırısına uğradı.

Doktorlara yönelik saldırı bununla da bitmedi. Dün gece İstanbul'da, ambulans ekibi tekme tokat dövüldü. Bunlar, vatandaşın doktorlara uyguladığı şiddetti. 

Bugün, Van'dan gelen haber ise doktorların 'vekil'den ve 'asil'den sürekli dayak yediğini gösterdi.

BDP milletvekili Özdal Üçer, Oğuz Eroğlu isimli doktora saldırdı.

SALDIRGAN VEKİLİ GÜÇLÜKLE ENGELLEDİLER

BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, kaza yapan eşi ve oğlunun getirildiği Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tartıştığı Dr. Oğuz Eroğlu'na tekme tokat saldırdı. Milletvekili Üçer'i, çevredekiler güçlükle engelledi.

SAĞLIK ÇALIŞANINA ŞİDDET
DURMAK BİLMİYOR
Doktorlara yönelik saldırı bununla da bitmedi. Dün gece İstanbul'da, ambulans ekibi tekme tokat dövüldü. Ayrıntıları okumak için TIKLAYIN...

Milletvekili Özdal Üçer'in eşi Emine bugün öğle saatlerinde yönetimindeki otomobille Van'ın Gürpınar İlçesi yakınlarında kaza yaptı. Kazada yaralanın Emine Üçer ve oğlu 11 yaşındaki Aram Dildar Üçer, ambulansla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirdi.

Van kent merkezinde parti çalışmaları sırasında kazayı öğrenen BDP Milletvekili Özdal Üçer hemen hastaneye geldi. Acil Servis'te tedaviye alınan eşi ve oğlunu görünce iddiaya göre bağırıp çağıran Özdal Üçer, kendisine kim olduğunu soran görevli Dr. Oğuz Eroğlu'na tekme tokat saldırdı. Ortalık bir anda karışırken, servisteki sağlık görevlileri milletvekili Özdal Üçer'i güçlükle engelledi.

HAKARETLER YAĞDIRDI

Öfkesi bir türlü yatışmayan BDP Milletvekili Özdal Üçer, başhekimle de tartışırken iddiaya göre hakaretler yağdırdı. Olayı öğrenen Van Valisi Münir Karaloğlu, Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan'la birlikte hastaneye geldi.

AÇIKLAMA YAPACAKMIŞ!

Eşi Emine ve oğlu Aram Dildar'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtilirken, Milletvekili Özdal Üçer'in olayla ilgili açıklama yapacağı belirtildi.

İLK TEPKİ SAĞLIK BAKANI AKDAĞ'DAN

BDP'li vekilin doktora saldırmasına tepki gösteren Sağlık Bakanı Recep Akdağ "Bir ülkede milletvekili doktor dövüyorsa, şiddetle mücadele ne kadar mümkün olur" dedi.

Akdağ, doktorların BDP'li vekil hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer'in Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarından Oğuz Eroğlu'nu darp etmesiyle ilgili soruşturma başlattı. Başsavcılıktan alınan bilgilere göre, olayın duyulması üzerine milletvekili Üçer hakkında soruşturma dosyasının açıldığı belirtildi. Üçer milletvekili olduğu için dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlanacak fezleke, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sevk edilmek üzere Adalet Bakanlığı'na gönderilecek.