BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Tatlıses'e davasında sürpriz tahliye!

İbrahim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırıya ilişkin davanın 5'inci duruşmasında tutuklu sanıklardan Ruşen Mahmutoğlu'nun tahliyesi istendi.

Abone ol

Sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırıya ilişkin Abdullah Uçmak'ın da aralarında bulunduğu 8'i tutuklu 12 kişi hakkında açılan davanın 5'inci duruşmasında, tutuklu sanıklardan Ruşen Mahmutoğlu'nun tahliyesi istendi.

Özel yetkili İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Abdullah Uçmak, Ruşen Mahmutoğlu, Nihat Şimşek, Murat Alagöz, Abdulvahap İş, Yunus Ayık, Ersin Altun ve Nazife Erdemir katıldı. Tutuksuz sanıklar Coşkun Yıldız, Bülent Altun ve Cengiz Güney de duruşmada hazır bulundu.
Tutuklu sanık Murat Alagöz, ek ifade vermek istediğini belirterek, bu nedenle Abdullah Uçmak'ın salondan çıkartılmasını istedi.

Mahkeme heyetinin bu talebi kabul ederek, Uçmak'ı salonda çıkartmasının ardından konuşan Murat Alagöz, sanıklardan Uçmak ve Ersin Altun ile aynı koğuşta kaldıklarını söyledi.

Uçmak'ın koğuşta ''Olayı ben yaptım. Yaptığım işin üstüne otururum. 30 yıl da olsa cezamı çekerim. Seni buraya ben getirdim. İşime öyle geldi. Avukatlarınıza söyleyin benim yaptığımı belirtip dilekçe versinler'' dediğini öne süren Alagöz, ''Bana örgütten bahsetmedi. Uçmak ile Ersin Altun benim yüzümden koğuşta kavga ettiler'' dedi.

Koğuşlarının ayrılmasından sonra Uçmak'a mektup yazarak sitem ettiğini söyleyen Alagöz, Uçmak'ın da kendisine bir not gönderdiğini, bu notta ''Saçma sapan şeyler yazma. Okuyan sanır ki seni buraya ben getirdim. Bunları idare de okuyor'' diye yazdığını anlattı.

Daha sonra salona alınan Uçmak'a, sanık Alagöz'ün beyanları okundu. Uçmak, hiçbir aşamada suçu kabul etmediğini ve böyle bir suça karışmadığını öne sürerek, ''Koğuştan kendi talebi üzerine ayrıldı. Ben koğuşta kimseyle kavga etmedim. Kendisine not yazdığım doğrudur. Ancak notu kendisine bir zarar vermesin diye yazdım. Çünkü ilk defa hapse girdiği için saçma sapan hareketler yapmamasını söyledim'' dedi.

Uçmak, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyesini istedi. Diğer tutuklu sanıklar da söz alarak tahliye taleplerinde bulundu.

Taleplerin ardından söz alan Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Aksoy, tutuklu sanıklardan Ruşen Mahmutoğlu'nun, hakkındaki mevcut delil durumu ve tutuklukta geçirdiği süre dikkate alınarak tahliye edilmesi yönünde görüş bildirdi.

Savcı Aksoy, aralarında Uçmak'ın da bulunduğu diğer 7 tutuklu sanığın ise kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması, suçun vasıf ve mahiyeti göz önüne alınarak bu hallerinin devamına karar verilmesini istedi.