BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Sağlık çalışanlarına yine saldırı!

Gaziantep'te bir hekimin bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından tüm yurtta eylem kararı alan sağlık çalışanlarına şiddet, gece boyunca devam etti...

Abone ol

İstanbul'da iki ayrı 112 ekibi hasta yakınlarının saldırısına uğradı. Beyoğlu ve Küçükçekmece ilçesinde gerçekleşen saldırılarda 3 sağlık görevlisi çeşitli yerlerinden yaralanırken 1 ambulansta maddi hasar meydana geldi.

İlk olay saat 00:30 sıralarında Beyoğlu'nda gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre İstiklal Mahallesi İplikçi Fırın Caddesi üzerinde meydana gelen silahlı yaralama olayına çıkan sağlık ekibi olay yerine giderken, kendilerine doğru koşan vatandaşları gördü. Sağlık görevlilerinin ifadesine göre şahıslar ambulansta bulunan doktor, şoför ve bayan sağlık görevlisine saldırdı. Kalabalık oldukları iddia edilen grup daha sonra kaçmak için araca binen sağlık ekibinin ambulansına da taş ve sopalarla saldırdı.

Olaydan sonra şahıslardan şikayetçi olmak üzere geldikleri Kasımpaşa Polis Merkezi'nde basın mensuplarına konuşan sağlık görevlisi Semra Soylu "Olay bize saat 00:48'de intikal etti. 00:55'te söz konusu adrese gittik. Bize koşan şahısları görünce adres tarif edeceklerini düşünerek durduk. Bize saldırmaya başladılar. Biz onların canları için gidiyoruz onlar bizim canımıza kast ediyor" diye konuştu.

İkinci saldırı haberi ise Küçükçekmece'den geldi. Bir şahsın alkol komasına girdiği ihbarı üzerine, hasta adresine giden sağlık ekibi olay yerine geç geldikleri iddiasıyla saldırıya uğradı. Ambulansla olay yerinden kaçarak Başakşehir Güvercintepe Polis Merkezi'ne sığınan 3 kişilik ekipten 2 bayan sağlık görevlisinde darp izlerine rastlandı.

Polisin her iki olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.