BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,82
ALTIN 2.475,10
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Rastgele işaretleyerek 3'üncü oldu

Üniversite sınavında Bursa'dan çıkan üçüncünün hikayesi şaşırttı. Süre bitince son soruyu rastgele işaretlemiş.

Abone ol

BURSA'da, sınavda sürenin dolması üzerine boş bıraktığı soruyu rastgele işaretleyen Fatih Furkan Yılmaz, YGS'de Türkiye 3'üncüsü ve Bur200420121425444431495_2.jpgsa 1'incisi oldu.

Nilüfer Eğitim Kurumları FEM Dershanesi, YGS'de başarı sağlayan öğrencileri ile basın toplantısı düzenledi. Girdiği YGS 1, YGS 2 , YGS 4 sınavlarında Türkiye 3'üncüsü ve Bursa 1'incisi olan Fatih Furkan Yılmaz, 1 Türkçe sorusuna yanlış yanıt verdiğini diğer bütün soruları doğru cevaplayarak, başarı elde ettiğini söyledi. Sınavda yarım saatini Türkçe sorularını yanıtlamak için geçirdiğini belirten Yılmaz, bunun da sınavını etkilediğini kaydetti.



CEVAP KAĞIDINIZ İÇİN (saat 16.00'dan sonra)


SORU KİTAPÇIĞI VE KOD KİTAPÇIĞI (Saat 16.00'dan sonra)




"SÜRE BİTTİ, RASTGELE İŞARETLEDİM"

Başarıyı, sıkı şekilde çalışarak elde ettiğini ifade eden Yılmaz, okulunun da kendisine büyük emek verdiğini dile getirdi. Sınavda yaşadıklarını da anlatan Yılmaz, "Sınavın bitimine 1

dakika vardı. Türkçe soruları çok zamanımı almıştı. Geometri sorusu ile uğraşıyordum. Yapamadım ve süre bitti. Kitapçığımı kapattım, rastgele bir seçeneği işaretledim. Doğru çıktı" dedi.

Kendisinin sayısal öğrencisi olduğunu belirten Yılmaz, Boğaziçi, Koç, Fatih veya Bursa Orhangazi üniversitelerinden birisinin elektrik - elektronik mühendisliklerinden birini tercih etmeyi istediğini söyledi.

OKULDA DA BİRİNCİ

İki kız kardeşi olan Fatih Furkan Yılmaz'ın bir 1.20120420113928.jpgotomotiv fabrikasında müdür olarak çalışan uçak mühendisi babası Durmuş Yılmaz ise düzenli ve prensipli çalışması sonucu oğlunun başarı elde ettiğini anlattı.

Oğlundan LYS'de de başarı elde etmesini beklediklerini ifade eden Durmuş Yılmaz, "Çocuğumuz için iyi bir sıralama tahmin ediyorduk, bekliyorduk. Okuduğu lisede de okul birincisi. Sınavda bir sorusunun yanlış çıktığını öğrenince heyecanımız arttı. Sıralaması diğer öğrencilerin durumuna da bağlıydı. Ne olacağını tahmin edemiyorduk. Derece yapmasından dolayı mutluyuz" dedi.

Ev hanımı olan anne Nazmiye Yılmaz ise oğlunun başarılı olması için dua ettiklerini söyledi. Anne Yılmaz, prensipli çalışmasından dolayı başarı sağlayan oğluna teşekkür etti.