BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yetim torunlarıyla ortada kaldı

Şanlıurfa'da 3 yıldır tek gözlü bir evde torunlarıyla birlikte kalan yaşlı kadın, arsa sahibinin gelmesiyle evi boşaltınca sokakta kaldı.

Abone ol

Hayati Harrani Mahallesi'nde ikamet eden Nebiha Çiftçi'nin damadı 7 yıl önce yakalandığı akciğer hastalığından dolayı hayatını kaybetti.

Bunun üzerine Nebiha Çiftçi 7 torunu ve kızına bakmaya çalıştı. 1 yıl önce de kızının evlenmesiyle birlikte 7 torunuyla ortada kalan yaşlı kadın komşularının yardımıyla bir arsa üzerinde tek odalı ev yaptı.

Burada yokluk içinde yaşam mücadelesi veren yaşlı komşularının ve devletin verdiği yardımlarla 7 torununa bakmaya çalıştı. Yaklaşık 1 hafta önce mahalleye gelen arsa sahibi ise evi boşaltmalarını ve arsaya ev yapacağını söyledi. Bunun üzerine evin bir kısmını boşaltmak zorunda kalan Nebiha Çiftçi 4 torununu Hatay'da bulunan yakınlarına gönderirken yanından ayrılmak istemeyen 3 torunuyla sokakta kaldı. Kendisine uzanacak yardım elini bekleyen Nebiha Çiftçi, valiliğin ve kaymakamlığın kendisine sahip çıkmasını söyledi. Çiftçi sıkıntılarını anlatarak, "Ben buradan yetkililere sesleniyorum. Bize bir yardım etsinler ve torunlarımla birlikte yaşayabileceğim bir ev versinler.

3 aylık bir yaşlılık parası oda 270 TL. Bu parayla 3 ay boyunca idare etmek zorunda kalıyoruz. Bazen devletimizin gönderdiği yardımlarda çok iyi oluyor. Ama bu sorunumuza kalıcı bir çözüm getirmelerini istiyorum" dedi.