BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Yeşiltaş Karakolu'ndaki 27 yıllık ayıp

Geçtiğimiz hafta PKK'lılarca saldırıya uğrayarak 8 askerini şehit veren Yeşiltaş Karakolu, Türkiye'nin bir ayıbı ortaya çıkardı.

Abone ol

Yeşiltaş Karakolu'nun, 27 yıl önce "teröristlerin geçiş yollarını kontrol altına almak için geçici olarak" kurulduğu ortaya çıktı.

Hâlâ geçici statüsünde olduğu için karakola yenileme ve güçlendirme hizmetleri gitmedi. Sınır boyundaki onlarca derme çatma karakol gibi gencecik askerlere mezar oldu.

Milli gazetenin haberine göre, "Teröristlerin geçiş yollarını kontrol altına almak için geçici olarak kurulan" Yeşiltaş Karakolu'nun bu nedenle bakım, yenileme ve güçlendirme hizmetleri alamadığı öğrenildi. Sınır boyundaki onlarca karakol gibi derme çatma görüntüsüyle herhangi bir baskına hazır olmadığı izlenimini veren karakol geçtiğimiz hafta saldırıya uğradı ve 8 askerini kurban verdi.

TERÖR TOKİ'DEN ÖNCE DAVRANDI

Daha önce de pek çok kez sınır karakolları saldırıya uğramıştı. Bu saldırılarda onlarca asker şehit olmuş ve karakolların içler acısı durumu gündeme gelmişti.

Yetkililer karakolların mevcut durumunun düzeltileceğini ve bunun gibi ihmaller nedeniyle artık asker kaybı verilmeyeceğini açıklamıştı.

Yeni karakolların TOKİ tarafından yapılacağı da bildirilmişti. Ancak terör baskınları TOKİ'yi beklemedi. Öte yandan 8 askere mezar olan Yeşiltaş Karakolu'nun zaten TOKİ'nin yeniden yapacağı karakollar listesinde bulunmadığı da öğrenildi. Bunun nedeni de Yeşiltaş Karakolu'nun geçici statüde olması.