BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

KCK gözaltısında ben MHP'liyim isyanı

Gaziantep'de KCK adına esnafı haraca bağlayan şebeke çökertildi. Gözaltına alınanlardan birinin tepkisi ilginçti.

Abone ol

Gaziantep merkezli 4 ilde terör örgütü PKK'nın gizli şehir yapılanması KCK'ya yönelik düzenlenen eşzamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 kişi Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden biri, "Ben MHP'liyim, BDP'li değilim" diye bağırdı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü KCK adına sözde mahkeme kurmak suretiyle vergilendirme yapan, silahla tehdit ederek esnaftan para toplayan, örgüt adına çek senet tahsili yapan kişileri takibe aldı.

Tüm delilleri toplayan ve çalışmalarını tamamlayan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon için düğmeye bastı.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Gaziantep merkezli Diyarbakır, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da belirlenen adreslere eşzamanlı operasyon yapıldı. Operasyonlarda, BDP Gaziantep Şahinbey İlçe Başkanı Şükrü Toraman ile birlikte M.A.C., M.D., H.G. A.H.A. ve G.Ö. gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Sevk sırasında şüphelilerden biri, kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına, "Ben MHP'liyim, BDP'li değilim" diye bağırdı.

Şüpheliler daha sonra minibüse bindirilerek adliyeye götürüldü.

Bu arada, şüphelilerin, Gaziantep'te 4 milyon liralık çeklerini ödeyemeyen bir işadamı ile tahsilat için görüştükleri ve ona, "Sizi yargıladık, 4 milyonluk çekleri ödeyeceksiniz, ayrıca 3 milyon lira da size para cezası kesildi. Bu para cezasını da en kısa sürede ödeyeceksin" dedikleri iddia edildi.