BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,71
ALTIN 2.420,04
HABER /  GÜNCEL

Yerli malını kullan kampanyası

ÇETKODER yerli malı kullanılmasını arttırmak amacıyla ülkeyi adım adım geziyor.

Abone ol

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş yerli malı kullanılmasını arttırmak amacıyla ülkeyi adım adım geziyor ve hazırlattığı dövizleri asarak halkı kampanyaya davet ediyor.

“Kampanya çığ gibi büyüyor”
Kısa adı ÇETKODER olan Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Merkezi’nin yurt geneli sürdürdüğü YERLİ MALI KULLAN kampanyasına olan desteği giderek artıyor. Dernek Genel Başkanı Mustafa Göktaş yurdu bir baştan bir başa yardımcıları ile beraber gezerek yerli malı üretimine, yerli malı kullanımına destek vermek amacıyla halkı bilinçlendirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda Mersin başta olmak üzere, Adana, Osmaniye, Hatay, Maraş, G.Antep, Nigde, Aksaray, Karaman, Konya illerinde üretim yapan iş yerlerini, halka direk satış yapan dükkan ve işyerlerini gezerek bilgi veriyor ve buralarda yerli malı satılması için bilgi aktarıp bu işin ülke ekonomisi için gerekliliğini anlatıyor. Öte yandan bu illerde seminerler vererek vatandaşı aydınlatıp konu hakkında duyarlı olmaya çağırıyor. ÇETKODER genel Başkanı Mustafa Göktaş “Bu milli davada kimse seyirci kalmamalı. Olayın önemini halka anlatmak ve katılımın büyümesini sağlamak için adım adım geziyoruz. 15 ayrı ekip kurduk. Dernek genel yönetim kurulumuz 15 kişi. Her arkadaşımız bir ekibin başında bulunuyor.

İl il gezeceğiz en ücra köşelere kadar gideceğiz. Seminerler vererek halkı aydınlatacağız ve işyerleri ile dükkanlarda uygulamaya geçeceğiz. Zaten gittiğimiz her yerde ilgi ve alaka görüyoruz. Esnaf ve üretici , vatandaş yalnız bırakmıyor. Bir yabancı marka çılgınlığı devam ediyor. Bunun önüne imkanlarımız el verdiğince geçeceğiz. El birliği yürek birliği yapacağız ve aklımız ile yüreğimizin harcını işin içine katarak milli ve manevi değerlerimize, ülkemiz öz kaynaklarına sahip çıkacağız. Artık yeter diyoruz” dedi. Öte yandan halkın destek olduğu ve iş yerlerine kendi eliyle ÇETKODER tarafından hazırlanan döviz ve çıkartmaları astıkları ve uygulamaya destek verdikleri görüldü. Uygulama giderek büyüyor. ÇETKODER 15 gün içinde tüm Türkiye’yi dolaşmış olacağız diyor. Ancak Hava şartlarının kötü gitmesi vesilesiyle şu an 14 ilimizi tamamlayabildik diyor.