BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Şimdi de bulaşıcı tehlikesi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, selden sonra bulaşıcı hastalık konusunda uyardı

Abone ol

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sel felaketi nedeniyle vatandaşları bulaşıcı hastalıklar konusunda uyardı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Nedim Yaşlı, yaptığı açıklamada, büyük can ve mal kaybına neden olan selin ardından bulaşıcı hastalıkların da baş gösterebileceğini belirterek, bunun için bir dizi önlem aldıklarını söyledi. Vatandaşların sel sularına bulaşmış meyve veya sebze yememesini, çocukların su birikintilerinde oynamasına izin verilmemesi uyarısında bulunan Yaşlı, sel felaketinin, yarattığı can, mal kaybı ile fiziksel tahribatın yanı sıra bulaşıcı hastalıklara da kaynaklık ettiğini kaydetti.

Yaşlı, su ve besin kaynaklı ishalli hastalıkların ortaya çıkma olasılığına dikkat çekerek, bunun için ilaçlama yaptıklarını kaydetti. Sıtmaya kaynaklık eden sivrisinek ve diğer vektörlere karşı da ilaçlama yapıldığını belirten Yaşlı, kentteki diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte düzenli bilgi toplama sistemi oluşturulduğunu, selden etkilenen bölgelerde düzenli ve yeterli temiz su sağlandığını bildirdi.

Yaşlı şöyle dedi: ''Binalardaki depolar klorlandı. Salgının önlenmesi için çocukların su birikintilerinde oynamasına izin verilmemesi, tüketilen taze sebze ve meyvelerin sel suyuna bulaşıp bulaşmadığına dikkat edilmesi ve kaynağı bilinmeyen suyun kullanılmamasını öneriyoruz. Gerektiğinde temiz su elde etmek için klor tableti kullanılması, ayrıca sel suları baskınına uğrayan ev ve iş yerlerinin bol sabunlu su ile dezenfektanlar kullanılarak temizlenmesi gerekiyor.''