BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,78
ALTIN 2.428,13
HABER /  EKONOMİ

BOTAŞı nasıl kurtaracaksınız?

CHP İzmir Milletvekili Arıtman, BOTAŞ'ın kamu alacaklarının nasıl tahsil edileceğini sordu

Abone ol

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'e, EGO ve EÜAŞ'ın, BOTAŞ'a olan borçlarının ne zaman ve ne şekilde tahsil edileceğini sordu.

Arıtman, Bakan Güler'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, kamu alacaklarını tahsil edemeyen BOTAŞ'ın finansman dar boğazına düşmesi nedeniyle Hükümetin, doğalgaza yüzde 5.8 oranında zam yaptığını hatırlattı. Mart 2006'dan bu yana doğalgaza yapılan zam oranının yüzde 27'ye ulaştığını belirten Arıtman, dünya petrol fiyatlarının düşmesine rağmen doğalgaza neden zam yapıldığını sordu.

EÜAŞ'ın 8 katrilyon , EGO'nun ise 1 katrilyon lirayı geçen borçlarının zammın ana nedeni olup olmadığını öğrenmek isteyen Arıtman, önergesinde şu sorulara yer verdi: ''Hükümetiniz, BOTAŞ'ın en büyük borçlusu olan bu kamu kuruluşlarının borçlarının tahsil edilmesinde niçin duyarsız kalmaktadır? EGO ve EÜAŞ'ın, BOTAŞ'a olan borçlarını ne zaman ve ne şekilde tahsil edeceksiniz? Doğalgaz zammı elektriğe de zam yapılmasına neden olacak mı?''