BIST 10.241
DOLAR 32,35
EURO 34,83
ALTIN 2.379,90
HABER /  GÜNCEL

Yerli Bond emniyeti ağlattı

İstanbul Narkotik Polisi’nin kurucularından olan Emniyet Müdürü Mehmet Galip Labernas 92 yaşında hayatını kaybetti

Abone ol

İstanbul Narkotik Şubesi’nin kurucuları arasında olan efsane Emniyet Müdürü Mehmet Galip Labernas, 92 yaşında hayata veda etti. Labernas, dün sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.
Labernas’ın Teşvikiye Camii’ndeki cenaze törenine eşi Süheyla, Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Erdoğan Odabaş’ın yanı sıra arkadaşları katıldı. 

‘Yerli James Bond’

Labernas’ın yeğeni İbrahim Labernas, amcasının Narkotik Şube’nin kurucularından olduğunu, yurtdışında da çeşitli görevlerde bulunduğunu anlatarak, “Yerli James Bondların ilklerinden” dedi.
Mesai arkadaşlarından eski Emniyet Müdürü Hüseyin Doğru da, Labernas’ın çok sayılan ve sevilen bir kişi olduğunu kaydederek, “Mesleğimizdeki en muğlak olayları ona danışarak yapardık” diye konuştu. 

Soyadı Hitit Kralı’ndan
Soyadı “Labernas” Hitit Kralı Labarna’dan gelen ve kökleri Osmanlı’ya dayanan bir aileden gelen efsane emniyet müdürü, 1969 yılında İstanbul Narkotik Şube’yi kuranlar arasında yer almıştı. Labernas, 1970-1972 yılları arasında şubenin ikinci müdürü olarak görev yapmıştı.
Narkotik ile ilgili çalışmalarını uluslararası alana da taşıyan Labernas’ın mücadelesine, Amerikalı Joe Arpaio ve Len Sherman’ın “Joe’s Law: America’s Toughest Sheriff Takes on Illegal Immigration, Drugs and Everything Else That Threatens America” yani “Joe’nun Kanunu: Amerika’nın en zorlu şerifi yasadışı göç, ilaçlar ve Amerika’yı tehdit eden her şeye karşı” adlı kitabında yer verilmişti. 

2008’de Taksim’deydi
Şerif Joe, anılarını yazdığı kitapta 1957 yılında Labernas ile birlikte çalıştığını, Türkiye’nin köyleri dahil her yerini dolaşıp, narkotik aracılarıyla işbirliği yaparak operasyonlar düzenlediklerini anlatmıştı. Labernas, en son 2008’de Polis Teşkilatı’nın 163. yıldönümü dolayısıyla Taksim’de düzenlenen ve emekli müdürlere plaket verilen törene katılmış, burada dengesini kaybederek düşmüştü.