BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Asker nasıl şehit edilir izleyin!

Osman Sınav'ın "dağa çıkanları anlıyorum" sözleri tartışılırken dün TRT'de yayınlanan dizisindeki bir sahne yürek burktu!

Abone ol

İNTERNETHABER- Habertürk'te Balçiçek Pamir'in hazırlayıp sunduğu proğramda "dağa çıkanları" anlıyorum diyen Osman Sınav'ın TRT'de yayınlanan dizisindeki bir sahne tartışmalara neden oldu.

İşte tartışma yaratan o sahne;

Osman Sınav'ın senarist ve yönetmenliğini üstlendiği ve TRT'de yayınlanan Sakarya Fırat adlı dizideki bir sahne tartışma yarattı. Habertürk'te yayınlanan ve Yılmaz Erdoğan ile Gani Müjde'nin de katıldığı TV programında açılım tartışmaları sürerken "dağa çıkanları" anlıyorum sözlerinin de tuz biber olduğu bu tartışmada Sınav, dizinin senaryosunu hükümetin yürüttüğü açılım politikasına paralel götürmekle suçlanıyor.

OSMAN SINAV'IN ŞAŞIRTAN PKK AÇIKLAMASINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ 

BU SAHNE NEYİ ANLATIYOR?

Bu iddiaların temel dayanak noktası ise Sınav'ın özellikle dizinin dün akşam yayınlanan bölümünde de yer alan askeri PKK'ya karşı savunmasız gösteren sahneler! Aslında dizinin dün akşam yayınlanan bölümü de diziye yönelik bu tür eleştirenleri doğrular nitelikte.

VİDEO

ŞEHİT ANNELERİNİN YÜREĞİNI SIZLATAN O SAHNELERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

TÜRK ASKERİ KORUMASIZ GÖSTERİLİYOR

Dizide PKK ile işbirliği yapan ABD'li bir işbirlikçi askeri karakola kadar sızıyor ve uzun namlulu bir silahla nöbet yerine giden askeri kafasından vurulma sahnesi yer alıyor. Bu sahnede askerlerin tamamı korumasız ve yakın mevzilerin hiçbirinde nöbetçi asker bulunmuyor. Daha da ötesi ateşe uzun süre karşılık verilmiyor...

İşte özellikle şehit annelerinin izlediği düşünüldüğünde insanın yüreğini sızlatan o şehit edilme sahnesi...