BIST 10.051
DOLAR 32,33
EURO 34,79
ALTIN 2.409,58
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başpehlivanın adı Korkuteli'nde yaşatılacak

Beyin tümöründen ölen Kırkpınar pehlivanına memleketinden vefa gösterisi. Belediye pehlivanın adını yaşatmak için karar aldı.

Abone ol

Beyin tümöründen dolayı geçtiğimiz şubat ayında hayatını kaybeden Kırkpınar başpehlivanlarından Cengiz Elbeye'nin ismi memleketi Korkuteli'nde bir parka verildi.

Korkuteli Belediye Meclisi Nisan Olağan Meclis Toplantısı Başkan Hasan Gökce'nin başkanlığında yapıldı.

Gündemin 16. maddesinde yer alan belediye logosunun değiştirilmesi konusu da mecliste değerlendirildi. Korkuteli'nin tarihini simgeleyen mimari bir yapı resmi ve güneş bulunan logo oy birliği ile kabul edildi.

BAŞPEHLİVAN PARKTA YAŞATILACAK
Parklara isim verilmesi konusundaki görüşmeler sonunda da belediye karşısında bulunan Belediye Parkı'na, emeği geçen belediye eski başkanlarından İsmail Küçükkaraca'nın adı verilirken, Yeni Mahalle 554 ada 1 parseldeki parka merhum Başpehlivan Cengiz Elbeye'nin adı verildi.

Kiremitli Mahallesi 385 -386 adalar arasındaki çocuk bahçesine ilçeye emeği geçen eski siyasilerden ANAP İlçe Teşkilatı eski Başkanı merhum Ziya Küçükyörük'ün adı verilirken, Karşıyaka Mahallesi'nde 701 ada 6 parselde bulunan parka ise hayırsever Kargalıklı Mehmet Ağa adı verildi.
Aysun Sevim'in babası Şehit Pilot Binbaşı Ahmet Köse'nin ismi de Antalya-Elmalı-Bucak Kavşağı'nın sol tarafında bulunan parka verildi.