BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 35,01
ALTIN 2.438,98
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Deniz Baykal'dan yılın sürprizi

CHP lideri Baykal partisinin muhafazakar kesime yönelik başlattığı açılım zincirine önemli bir halka daha ekliyor.

Abone ol

Geleneksel hale gelen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin açılış töreninin bu yılki konuğu Deniz Baykal olacak. Törene ilk kez katılacak olan Baykal, bir de konuşma yapacak.

"ÇOK İSTİYORUM"

Zaman gazetesinde yer alan habere göre Baykal'ın kurmaylarına "Baykal, yakın kurmaylarına yaptığı değerlendirmede "Bu yılki programa katılmayı çok istiyorum. Bu nedenle Brüksel programını kısaltmaya çalışalım." dedi.

BAŞSAVCI SUÇ DELİLİ OLARAK GÖSTERMİŞTİ

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı tarafından AK Parti hakkında açılan kapatma davasının iddianamesinde 'suç' olarak nitelenmişti.

AKTİVİTELER NELER?

Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl Kutlu Doğum Haftası ile Kur'an-ı Kerim'in indirilişinin 1400'üncü yılı etkinliklerini birlikte gerçekleştirecek. Törende Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okunacak. 2010'u 'Kur'an Yılı' ilan eden Diyanet, etkinliklere İstanbul Haliç Kongre Merkezi'ndeki açılış töreniyle başlayacak. 14 Nisan Çarşamba günü 19.30'da başlayacak törene önemli isimlerin katılması bekleniyor.

BRÜKSEL PROGRAMINI KISA TUTACAK

Diyanet İşleri Başkanlığı, tören için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'la birlikte tüm üst düzey siyasetçi, bürokrat ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine davetiye gönderdi. Törene katılmak istediğini belirten CHP lideri Deniz Baykal, bu nedenle pazartesi günü başlayacak olan Brüksel ziyaretini kısa tutmaya çalışacak.

İNANÇLARA SAYGI İMAJI

2011 seçimleri öncesinde kamuoyunda 'inançlara saygılı' imajı oluşturmak isteyen Baykal, son dönemlerde AK Parti icraatlarını eleştirirken de "Bunların yaptıklarının dinde yeri yok." noktasından yaklaşıyor.