BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,06
ALTIN 2.467,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Genç şairden GOP'ta imza günü

Cana Akdal’ın ikinci şiir kitabı olan “Cadının Kırık Aynası” adlı kitabının imza günü GOP Kültür ve Sanat Merkezi Sergi Salonunda yapıldı.

Abone ol

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol'un yanısıra sanatçı Ayla Algan ve Edebiyatçı yazar Cezmi Ersöz’ün de katıldığı törende Akdal’ın imzalı kitabı için kuyruk oluştu.

Cana Akdal’dan yürekli bir sesleniş;

CADININ KIRIK AYNASI

Cana Akdal’ın şiirlerini beğeniyle okuyup desteklediğini belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, “Cana Akdal’la birlikte şiir dünyamız önemli bir genç kazandı. Kendisine başarılı ve mutlu bir gelecek diliyorum” dedi.

Daha 13 yaşında ilk şiir kitabı yayımlanan Cana Akdal’ın, Cadının Kırık Aynası adlı ikinci şiir kitabı GOP Kültür ve Sanat Merkezi’nde Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol’un katıldığı bir törenle tanıtıldı. Sanatçı Ayla Algan ile yazar Cezmi Ersöz’ün de katıldığı törende Cana Akdal’ın şiirlerinden örnekler okundu. Törende konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Cana Akdal’ın şiir dünyasında genç bir fidan olarak yer aldığını belirterek, “Şiiri seven biri olarak Cana Akdal’da önemli bir yetenek ve duyarlılık gördüm. Şiir dünyası yakın bir gelecekte onun adından sıkça söz edecek. Ben kendisini yetiştiren başta ailesi olmak üzere şiir gibi uzun soluklu bir geleceği hazırlayan öğretmenlerine teşekkürü bir borç biliyorum’’ dedi.

Sanatçı Ayla Algan’da, Cana Akdal’ın minicik yüreğinde kocaman bir dünya attığını belirterek, “şiir dünyasında önemli bir yerinin olması bizleri çok mutlu edip gururlandıracaktır’’ dedi. Canan Akdal’ın herkesin yüreğini kıpırdatacak şiirlerinden oluşturduğu ikinci kitabı olan Cadının Kırık Aynası adlı kitabın isim babası da olan Cezmi Ersöz, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanına genç bir şaire verdiği bu coşku dolu destekten dolayı teşekkür ettiğini vurgulayarak, Cana Akdal’ın hep yanında ve destekçisi olacağını söyledi. Cana Akdal’da kendisini destekleyen herkese teşekkür etti.

Tanıtım toplantısında daha sonra imza törenine geçildi. Kitaplarını imzalamak için konukların uzun kuyruklar oluşturduğu törende daha sonra mini bir kokteyl verildi.

CANA AKDAL

Karpuz Kesmeden Nereye adlı ilk kitabı henüz 13 yaşındayken Günizi Yayıncılıktan Şubat 2007 ‘de yayımlanan Cana Akdal, 19.05.1994 İstanbul doğumlu. Akdal, halen İstek Vakfı Kaşgarlı Mahmut Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi olarak eğitimini sürdürüyor.