BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Yerel Yönetimler Festivali başlıyor

Ümraniye Belediyesi’nin bu yıl 9.sunu kutladığı “Yerel Yönetimler Festivali”, 5-6-7 Nisan tarihlerinde Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Abone ol

Belediye hizmetlerinin vatandaşla paylaşılması, yönetici ile yerel-halk kaynaşmasının amaçlandığı festival Ümraniye Meydanı’nda Cuma günü saat 14.00’de başlayacak ve 3 gün sürecek.

Ümraniye Belediyesi tarafından 5-6-7 Nisan tarihlerinde düzenlenecek birbirinden güzel etkinliklerle kutlanacak olan “Yerel Yönetimler Festivali”nde Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve beraberindeki davetliler Ümraniyeli vatandaşlarla Ümraniye Meydanı’nda bir araya gelecek. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve yönetiminin 9 yıl süresince Ümraniye’ye ve Ümraniyelilere kazandırdığı hizmetlerin sinevizyonda gösterileceği festivalde Ümraniye Belediyesi bünyesindeki Müdürlükler, kuracakları stantlarda Ümraniyelilere çeşitli hizmetler verecek.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından Çözüm ve Çağrı Merkezi standı kurulacak ve burada dağıtım, tanıtım ve sunum gibi hizmetler verilecek. Destek Hizmetleri Müdürlüğü, ABİS ve Temel Afet Bilinci Semineri, Yangın Söndürme ve Deprem Tatbikatı düzenleyecek. Fen İşleri Müdürlüğü Erişilebilirlik Çalışması tanıtımı ile Süreli Kaldırım Çalışması Show Gösterisi yapacak. Kültür ve Sosyal işleri Müdürlüğü tarafından 3 gün boyunca Kontrolörlük ile Seminer, Konser, Sinema gibi sahne etkinliklerinin düzenlenmesi ve alan organizasyon desteği sağlanacak. Kütüphane Müdürlüğü Bilgievleri Arası Bilgi Yarışması düzenleyecek ve Sanatkârlar Çarşısı’nın sunum, tanıtım ve satış alanı oluşturma çalışmalarını yürütecek. Ayrıca stantta Kına, Ebru, Boyama gibi sanat dallarında canlı performanslar sergilenecek. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Park Oyun Alanı yapılacak ve 3 gün boyunca çiçek ve fidan dağıtılacak. Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü Engelli ve Hasta-Yaşlı Bakımı Sunumu ve Tekerlekli Sandalye Yarışmaları ile Engelli Korosu Konseri düzenleyecek. Bununla birlikte Aşure dağıtımı yapacak. Zabıta Müdürlüğü ise kurduğu stantta Mobil Zabıta’yla halkı bir araya getirecek, Ginger Show ve Tüketici Hakları ile ilgili bilgilendirme yapacak. Diğer Müdürlükler (Bilgi İşlem Müdürlüğü, Dış İlişkiler Müdürlüğü, Strateji Geliştirme Müdürlüğü, Çevre Koruma Müdürlüğü, Temizlik işleri müdürlüğü, Veteriner Müdürlüğü) tek çadır altında toplanacaklar.

Ümraniye Meydanı’nda 5 Nisan Cuma günü saat 14.00’de başlayacak “Yerel Yönetimler Festivali” 7 Nisan Pazar günü saat 22.00’ye kadar devam edecek. Çocuklara hitap eden palyaço gösterilerinin ve tiyatroların, yetişkinler içinse Kahraman Tazeoğlu ile Şiir Dinletisi, Orhan Hakalmaz ve Göksel Baktagir Konser programlarının yer aldığı festivalde Ümraniye Belediyesi tarafından Ümraniyeli vatandaşlara hediyeler ve ikramlar da dağıtılacak.