BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,97
ALTIN 2.419,22
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Erdoğan'dan MİT'e Bahçeli'yi bitirme talimatı!

MHP'li Vural Başbakan Erdoğan'ın MİT'e Bahçeli için operasyon talimatı verdiğini söyledi.

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili ve milletvekili Oktay Vural, Bahçeli ve Erdoğan ile ilgili şok bir iddia ortaya attı. Vural, Başbakan Erdoğan'ın MİT'e Bahçeli'ye operasyon yapma talimatı verdiğini iddia etti.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te yaptığı basın açıklamasında çözüm süreci için isim vermeyeceklerini açıklarken gündeme bomba gibi düşecek bir iddia ortaya attı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a Bahçeli'ye operasyon yapma talimatı verdiğini söyledi.

OSLO PROTOKOLLERİ UYGULANIYOR 

TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Vural, kurulacak komisyona destek ve üye vermeyeceklerini belirtirken, hükümetin PKK terör örgütü ile mücadele yerine siyasi çözüm bulma çabalarının devam ettiğini söyledi. Oslo sürecinde benimsenen protokollerin uygulandığını iddia eden Vural, şöyle devam etti:

AK PARTİ VE PKK, MHP'YE OPERASYON DÜZENLİYOR 

''Bu süreç içerisinde MHP ve milliyetçilik dönüştürülemeyecek'' diyen Vural, ''Başbakan Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı yanına çağırarak MHP ve Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye operasyon yapma talimatı verdi mi vermedi mi?'' diye sordu. Vural, AK Parti ve PKK çevrelerinin MHP üzerinde yeni tezgahlar planladığına ilişkin duyumlar aldıklarını iddia etti.

Vural, bir soru üzerine, araştırma komisyonu kurulmasına imza vermeyeceklerini yineleyerek, ''PKK'nın imzaları yeter onlara'' dedi.

''Akil adamlar'' listesinde yer alan STK'ların başkanları ile görüştüğünü ve vatandaşların endişelerini aktardığını belirten Vural, ''Bugün Türkiye'de yaşananlar oligarşik bir diktatörlüktür. Bu meslek örgütleri oligarşik diktatörlüğün baskı ve şantajlarına alet edilmektedir'' dedi.

O TARİHİ İŞARET ETTİ 

Oktay Vural, ''Başbakan Erdoğan'ın, MHP'ye operasyon yapma talimatı verdiğine'' ilişkin iddiası ile ilgili ısrarlı sorular üzerine, ''Habur'da 19 Ekim'de ne olmuştu, 19 Ekim günü hangi üçlü bir araya geldi, neleri konuştu?'' sorularını yöneltti. Vural, bu iddianın yer aldığı internet sitesindeki haberi gazetecilere gösterdi.

Araştırma Komisyonu'na CHP'nin de üye vermeyeceği anımsatılarak, 2 partinin katılımıyla komisyonun çalışıp çalışmayacağının sorulması üzerine Vural, ''Ne yapacaklar polis zoruyla mı, zorla mı götürecekler? Birisi, 'üye vermeleri lazım' demiş, Allah akıl fikir versin'' dedi.